De weekendtips van Beau Monde

Tips op het gebied van mode, culi, interieur, binnenblijven en uitgaan. Kortom, álles wat jouw leven die glamour touch geeft.

Lees ook

Cheers to the weekend! Iedere zaterdag delen we onze tips op het gebied van mode, culi, interieur, binnenblijven en uitgaan. Kortom, álles wat jouw leven die glamour touch geeft.

Freule-van-weleer

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hotel Flora Batava (@florabatava)

Zoek je een gastvrij logeeradres, dan is Flora Batava, te vinden op Buitenplaats De Vijverhof aan de rand van Breukelen, in 1670 gesticht door Agnes Block, een leuke tip. Flora Batava is een sfeervol boektiekhotel met 45 kamers en suites en een fantastisch restaurant: Bloei. (Tip: neem als dessert de ananas gegaard in rum.). De buitenplaats wordt omringd door een grote tuin met terras en theehuis (dreamy!) aan het water. Voor het betere freule-van-weleer-gevoel! florabatava.com 

Kerstboom? Kerstboeket!

Kerstballen, lichtsnoeren, kitsche kaarsen: dit eerste weekend van december halen wij álle kerstdeco weer van zolder. Breng je huis nog meer in feestsferen met de prachtige nieuwe Fresh & Festive-collectie van bloomon. Stuk voor stuk chique boeketten waarmee je jouw woonkamer of eettafel omtovert tot een sprookjesachtig wintertafereel. bloomon.nl

Fan van Versace?

 Vanaf zaterdag 3 december is in het Groninger Museum de expositie Gianni Versace Retrospective te zien, die je meeneemt in de wereld van extravagante kleding en uitbundige catwalkshows. De modeliefhebber kan hier z’n hart ophalen tussen de vele outfits, accessoires, stoffen, designs en meer! Tot en met 7 mei 2023. groningermuseum.nl

Luxe ontbijtje

De dingen die ons weekend compleet maken: een goed glas rosé, een nieuw lakje op onze nagels en een uitgebreid ontbijt op zondagochtend. Dat laatste wordt extra luxe met  de verse granola’s van Oot. De ontbijtgranen zijn suikerarm, maar super smaakvol en bovendien een stuk verser en gezonder dan de varianten die je in de supermarkt vindt. De verschillende smaken, van Cacao boekweit voor de chocolate lovers tot Lemon Poppy Seed voor de liefhebbers van citroentaart, kun je bestellen via oot.nl. Valt het in de smaak? Dan kun je een abonnement afsluiten en valt je favoriete ontbijtje voortaan vanzelf bij je in de bus.

Koninklijk borduurwerkje

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TextielMuseum (@textielmuseum)

Ook kun je sinds deze week de tentoonstelling Koninklijk borduren – verhalen en vakmanschap van het Tilburgse TextielMuseum bewonderen. Niemand minder dan onze eigen koningin Máxima heeft aan de tentoonstelling meegewerkt.

De tentoonstelling, die tot en met 29 mei 2023 loopt, is dé kans om een glimps op te vangen van het bijzondere borduurwerk. Hierna zullen de gordijnen in de Chinese Zaal van Paleis Huis ten Bosch komen te hangen, en daarmee zijn ze niet langer door het grote publiek te bewonderen.

Een ervaring uit duizenden

Of moeten we miljoenen zeggen? Voor 1,25 miljoen euro boek je het hotelverblijf van je leven in De L’Europe Amsterdam. Daarvoor kun je wél al je vrienden uitnodigen: twee nachten lang zijn alle kamers en suites van jou alleen. Uiteraard is een luxueus ontbijt inbegrepen, net als de toegang tot de spa & het wellnesscentrum, de toegang tot het restaurant Flore (met twee MICHELIN-sterren), de Franse brasserie, de Italiaanse trattoria en de iconische Freddy’s Bar. Er wordt daarnaast een spectaculair feest voor je georganiseerd en dat is nog láng niet alles. Ontdek het hele arrangement hier.

We verklappen alvast: er komt ook nog couture, kunst, een workshop, whisky en een ‘Garden of Eden’ bij kijken. Ook als je geen miljoentje klaar hebt liggen is dit ‘meest luxueuze hotelarrangement ter wereld’ de moeite van het wegdromen waard.

Happy weekend!

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook