Wie zorgde voor de jonge Waleses met William en Kate in Boston?

Je royal duties combineren met je ouderlijke duties is een flinke kluif!

Lees ook

Met mummy and daddy aan de andere kant van de oceaan, was het vast bijzonder stil in huize Wales. Althans: de drie jonge spruiten zorgen natuurlijk voor een hoop leven in de brouwerij, zoals wel werd bewezen tijdens de Jubilee-feestelijkheden voor hun oma. Maar wie hield hen in het gareel? Wie zorgde ervoor dat huiswerk afkwam en de jongsten niet in zeven sloten tegelijk liepen? Dat was hun vertrouwde nanny.

Back uit Boston

Wills en Kate waren net enkele uren terug in jolly old England, toen zij alweer tijd maakten voor een volgende evenement. Zo wisten verschillende bronnen namelijk te melden dat de Waleses dit weekend bij een kerstig evenement aanwezig waren op de Lambsbrook School van hun kinderen.

Een nachtvlucht vanuit de VS naar het VK, en dan de volgende ochtend direct fris en fruitig verschijnen tussen de kleuters vol kerst-energie? Wij doen het de Waleses in elk geval niet na.

Nanny

Maar met zo’n druk schema als royals, is de combinatie met een rol als ouder vrij pittig. Hierom hebben William en Catherine al jarenlang een nanny: Maria Teresa Turrion Borrallo. Deze Spaanse supernanny is al sinds 2013 (!) in dienst van de Waleses.

kinderen waleses
Een zeldzame glimp van de supernanny in actie in 2015. (Beeld: Brunopress)

Turrion Borrallo is een dame van Spaanse komaf, die bij de toenmalig Duke en Duchess in dienst kwam toen de jonge George slechts een paar maanden oud was. Een positie als koninklijke nanny verover je echter niet zomaar: de nanny van de Waleses is namelijk opgeleid aan het prestigieuze Norland College. Hier leren nanny’s niet alleen de basics van het zorgen voor een kind, maar ook ingewikkelde biologie rond de ontwikkeling van kinderhersenen. Of wat dacht je van een rijcursus à la James Bond waarin de future nannies leren om door bochten te slippen en achtervolgers af te schudden? Ook zelfverdedigingscursussen zijn onderdeel van het curriculum aan het Norland College. Met een babypop op de arm leren de nanny’s-in-training hoe zij eventuele kidnappers te slim af kunnen zijn.

Schuldgevoel

Volgens koningshuis-expert Katie Nicholl had het nog wat voeten in de aarde om Kate aan de nanny te krijgen. “Kate vertrouwde de Queen toe dat ze het moeilijk vond om in haar eentje voor George te zorgen, zonder fulltime nanny“, deelde Nicholl. Volgens haar heeft Queen Liz herself vervolgens haar schoon-kleindochter ervan overtuigd dat een nanny een goede optie was.

Toch liet Kate al eens weten dat het haar niet altijd makkelijk valt om haar kids niet op de eerste plaats te kunnen zetten. “Vanochtend nog vroegen George en Charlotte: ‘Mummy, waarom breng jij ons nou niet naar school deze ochtend?’” vertelde de voormalige hertogin al eens in de podcast Happy Mum, Happy Baby. “Je wilt zoveel voor ze doen. Ik ben een betrokken moeder, en wat je ook maar doet, je wilt ervoor zorgen dat je het allerbeste doet wat je kunt doen voor jouw kinderen.”

Bron: Hello! Magazine, Beau Monde Archief | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook