Exclusief! Samantha Steenwijk: ‘Ik doe één keer mijn verhaal’

'Het werd tijd om hen de mond te snoeren.'

Lees ook

Een dijk van een stem, succesvol op tv en in ’t zalencircuit, maar ook onder vuur door een rechtszaak tegen een juicekanaal en roddels over d’r huwelijk. Het overkwam Samantha Steenwijk afgelopen jaar. Voor Beau Monde blikt de zangeres nu terug op het nogal hectische 2022. “Ik doe één keer mijn verhaal en daarna wil ik er nooit meer iets over horen.”

‘De mond snoeren’

Nadat het Samantha in coronatijd was gelukt om maar liefst 22 kilo af te vallen, deelde een juice-account zonder hoor- en wederhoor een verhaal over Samantha’s gewichtverlies. Volgens die berichten was ze niet zelfstandig afgevallen, maar was ze al die kilo’s verloren dankzij het gebruik van illegale dieetpillen. Het verhaal raakte Samantha diep. Een gang naar de rechter was voor haar de enige oplossing om een eind te maken aan de valse beschuldigingen. Niet alleen, omdat ze gerechtigheid wilde, maar vooral ook omdat ze geen uithangbord voor illegale drugs wil zijn.

“Mijn hele inbox zat vol met mensen die ook aan de illegale dieetpillen wilden en die mij als inspiratiebron zagen. Mijn belangrijkste motivatie om juridische stappen te zetten, was om te voorkomen dat mensen door mij dieetpillen zouden gaan gebruiken. Daarnaast werd ik in één adem genoemd met drugs, iets wat absoluut niet bij mij past,” vertelt Samantha aan Beau Monde. “Bovendien brengen de juicekanalen de laatste tijd zoveel verhalen naar buiten waardoor carrières worden geschaad. Kijk, als je iets geflikt hebt, dan mag dat ook zeker, en dan ben ik de eerste die zegt: ‘Hang ze aan de hoogste boom.’ Maar ik kon in dit geval zo hard bewijzen dat ik het niet gedaan had, dus het werd tijd om hen de mond te snoeren.”

In de rechtbank

“In de rechtszaal heb ik haar bijna de hele zitting proberen aan te kijken,” vertelt Samantha over juice queen Yvonne. “Ik dacht dat als ze me één keer in de ogen zou kijken, ze zou zien wat voor leed ze had aangericht. Als je iemand in de ogen kijkt, dan zie je wat je doet met een mens en met iemands werk. Dat deed ze niet en dat vond ik laf.”

Voet bij stuk

Hoewel de zaak tot heel wat ophef leidde, heeft Samantha geen spijt van haar stap naar de rechter. “Het is niet oké als er schadelijke roddels over je worden verspreid die niet waar zijn. Stel dat ze weer iets naar buiten brengt waarmee ze andere mensen kan schaden, zoals met die drugspillen, dan zou ik het zo weer doen.”

In de nieuwste Beau Monde vertelt Samantha Steenwijk meer over de geruchten rondom haar relatie, haar veelbesproken gewicht, haar kinderwens, haar beauty- en botoxgeheimen en haar plannen voor de feestdagen. Vanaf woensdag 7 december overal verkrijgbaar!

Interview: Anne Tonen | Foto: Dario & Misja | Visagie: Barbara van Munster | Styling: Saskia van der Linden

Laatste nieuws

Zie ook