Mart Hoogkamer: ‘Zelfs mijn onderkantje heb ik laten tatoeëren’

Naast zijn tatoeages zijn ook Marts lokken hem dierbaar: 'Mijn haar moet goed zitten, anders ga ik de deur niet uit'.

Lees ook

Zijn linkerbovenbeen houdt hij nog even vrij, maar verder is er nog weinig ruimte over voor nieuwe tatoeages op het lichaam van Mart Hoogkamer. Wat zijn vriendin daarvan vindt? “Jennifer had me liever zonder tatoeages gezien.”

‘Dit is de laatste’

Tatoeages zijn Marts ‘stiekeme verslaving’, zo vertelt hij in de nieuwste Beau Monde. Maar Jennifer heeft een tijdje geleden gezegd: ‘Dit is de laatste.’ Mijn linkerbovenbeen heb ik gereser­veerd voor de namen van mijn kinde­ren, maar verder zit mijn hele lichaam er vol mee. Zelfs mijn onderkantje heb ik laten doen. Dat had ik niet tegen Jennifer gezegd, dus daar stond ze wel even van te kijken, haha. Zij had me liever zonder tatoeages gezien, ze vindt het zonde van mijn lijf.”

Dierbare tattoos

Op zijn rechterbovenbeen heeft de zanger al een andere dierbare tattoo laten zetten: een portret van zijn opa en oma. “Mijn opa was heel bijzonder voor me, want ik kon op hem bouwen. Als ik iets van mijn ouders niet kreeg, dan kon ik lekker naar mijn opa en oma en kreeg ik het toch, haha. Mijn opa heeft mijn succes niet meegemaakt, maar hij heeft altijd gezegd dat ik ’t zou maken. Ik heb zijn portret op mijn rechterbovenbeen laten tatoeëren, naast die van oma. Heb ik ze altijd bij me.”

Good hair day

Net zo beroemd als zijn tatoeages zijn Marts gestylede lokken. Een kenmerk waar hij dan ook veel waarde aan hecht. “Mijn haar moet goed zitten, anders ga ik de deur niet uit,” vertrouwt Mart ons toe. “Ik föhn het altijd droog, anders krijg ik korsten op mijn hoofd. Ik ben best een aparte jongen hè, haha. Voorheen ging ik elke week naar de kapper, maar ik wil het langer laten groeien. Als ik crèmepjes gebruik, dan is dat op maandag, dinsdag en woens­dag als ik tegelijk met Jennifer naar bed ga. Maar als ik vanaf donderdag op pad ben voor optredens en midden in de nacht thuiskom, dan ga ik douchen en duik ik meteen mijn bed in. Massages ben ik de laatste tijd wat meer aan het ontdekken: Jennifer en ik laten regelmatig iemand aan huis komen die ons om de beurt onder handen neemt.”

Meer lezen over Mart? In de nieuwe Beau Monde vertelt hij over lust en de liefde, zijn meest gekoesterde bezit, de dingen waaraan hij zijn geld verkwist, zijn meest geliefde bezigheid en nog veel meer. Vanaf woensdag 7 december overal verkrijgbaar!

Interview: Fleur Baxmeier | Foto: Bop Mulder | Visagie: Annemieke van Duuren | Styling: Danielle Dinkgreve

Laatste nieuws

Zie ook