Samantha Steenwijk: ‘Ik werd 14 jaar ouder geschat, tijd voor maatregelen’

'Toen ik 24 was, waren er mensen die mij 38 schatten.'

Lees ook

Energiek, enthousiast en prachtig naturel verscheen Samantha Steenwijk bij de shoot voor de nieuwe Beau Monde. “Ik heb lekker mijn joggingbroek aangetrokken hoor,” roept ze bij binnenkomst. In haar vrije tijd loopt ze er het liefst in nonchalante kleding bij, zo vertelt ze. Maar om vol in de make-up te gaan voor een glamourshoot zoals deze, vindt ze ook heerlijk. Hoe belangrijk is uiterlijk eigenlijk voor de zangeres?

Ouder geschat

Hoewel ze voor Beau Monde met alle liefde in de een na de andere glitteroutfit poseert, is Samantha Steenwijk normaal niet veel bezig met haar uiterlijk. “Je ziet hoe nonchalant ik er nu bij zit in mijn joggingbroekje. Zo loop ik er vrijwel altijd bij,” vertel ze. “Botox gebruik ik wel al jaren. Ik laat mijn voorhoofd doen en laat de kraaienpootjes weghalen. Mijn hele leven lang heb ik al eczeem waardoor ik een slechte huid heb en er daardoor ook een stuk ouder uitzie. Toen ik 24 was, waren er mensen die mij 38 schatten. Toen vond ik dat het tijd was om maatregelen te nemen.”

‘Eigenlijk ben ik een grote krent’

“Op de bühne mag het lekker glitter en glamour zijn, maar in mijn vrije tijd geef ik er niks om. In mijn kast vind je geen dure kleding en designertassen,” verklapt Samantha. “Tegenwoordig treed ik in plaats van op hakken met gympen op en die moeten er natuurlijk wel een beetje leuk uitzien, dus daar geef ik iets meer aan uit. Verder ben ik niet zo’n big spender. Ik woon in een eengezinswoning en het enige wat veel geld kost, zijn mijn paarden. Eigenlijk ben ik een grote krent.”

Grootste wens

Geen designertassen, wel een grote droom: “Ik ben nog maar 36 en ik wil nog zoveel in het leven, dus ik houd mijn geld liever op de bank om te sparen. Zoals voor een boerderij. Mijn grootste wens is om buiten te wonen met paarden en diertjes om me heen. Dan is mijn leven eigenlijk wel geslaagd.”

In de nieuwste Beau Monde vertelt Samantha Steenwijk meer over de rechtszaak waarbij ze afgelopen jaar betrokken was, de geruchten rondom haar relatie, haar veelbesproken gewicht, haar kinderwens en haar plannen voor de feestdagen. Vanaf woensdag 7 december overal verkrijgbaar!

Interview: Anne Tonen | Foto: Dario & Misja | Visagie: Barbara van Munster | Styling: Saskia van der Linden

Laatste nieuws

Zie ook