Kinderfeestje in Monaco: de tweeling van Albert en Charlene is jarig!

Acht lieve kiekjes van de kersverse achtjarigen.

Party time in het paleis van Monaco! Prins Jacques en prinses Gabriella vieren vandaag hun achtste verjaardag. Wij vieren ’t mee met acht lieve foto’s van de royal tweeling door de jaren heen.

Op 10 december 2014 verwelkomden prins Albert en prinses Charlene hun twee kleintjes, prinses Gabriella Thérèse Marie Grimaldi en prins Jacques Honoré Rainier Grimaldi. De eerste dagen in de luiers leenden zich perfect voor wat huiselijke kiekjes bij de kerstboom.

De eerste kerst van de Grimaldi-twins! 22 december 2014. Beeld: BrunoPress

Leuk is dat prins Jacques sprekend op zijn moeder lijkt, terwijl prinses Gabriella duidelijk de Grimaldi-genen heeft meegekregen.

De doop van de tweeling, 10 mei 2015. Beeld: BrunoPress

Hoewel Gabriella de oudste is, geeft de Monegaskische troonopvolging voorrang aan jongens, waardoor haar broertje later aan het hoofd van het prinsdom zal staan.

Het zwaaien zit er nog niet helemaal in, maar ze zijn erbij! Nationale Feestdag 2016. Beeld: BrunoPress

Als peuters hingen ze er nog wat ongeïnteresseerd bij, maar het plichtsbesef wordt er bij hen allebei al met de paplepel ingegoten. Tegenwoordig worden Jacques en Gabriella al meegenomen naar tig prinselijke verplichtingen, maar de Nationale Feestdag hebben de twee al helemaal nooit overgeslagen. Zo krijgen we elk jaar een nieuwe kiekje van de twins vanuit het paleis.

Nationale Feestdag, 2017. Beeld: BrunoPress

Al vroeg toonde Gabriella zich de showprinses van het stel. Volgens haar vader Albert ‘kent ze geen enkele schaamte in het bijzijn van andere mensen’ en is ze ‘dol op dansen en zingen’, terwijl haar broertje iemand is die ‘goed observeert en de situatie inschat.’

Piepklein, maar altijd zichtbaar! Nationale Feestdag 2018. Beeld: BrunoPress

Toen ze bijna vijf jaar oud waren, werd het menens voor de mini-Monaco’s en moesten ze al aan de hoofddeksels.

En dan zijn ze opeens groot! Nationale Feestdag 2019. Beeld: BrunoPress

Een diva in de dop, die Gabriella!

Wuiven maar! De tweeling tijdens Saint Devote 2020. Beeld: BrunoPress

Hoe vrolijk de foto hieronder ook is, 2021 was géén makkelijk jaar voor prins Jacques en prinses Gabriella. De twee moesten bijna een jaar lang hun moeder missen, die in het buitenland herstelde van ziekte. Ze kregen thuisonderwijs vanwege de pandemie en stonden tegelijkertijd meer in de schijnwerpers dan ooit, doordat ze voortdurend op sleeptouw werden genomen door hun vader, prins Albert.

Bij de Rugby Federatie in juni 2020. Beeld: BrunoPress

Gelukkig kunnen ‘Jaqui’ en ‘Bella’, zoals prinses Charlene haar twee koters noemt, nu weer van een redelijk normaal leventje genieten. Voor zo ver dat kan hè, als je in een paleis woont en je op je achtste je eerste Dior-tas al hebt versleten.

Jacques en Gabriella eerder deze week, bij de opening van de Monegaskische kerstmarkt. Beeld: BrunoPress

En vooruit, een bonuskiekje, want de familie is in ieder geval weer samen deze verjaardag. En dat betekent ongetwijfeld een themafeestje, een grote taart en een versierd paleis. We houden de socials van Charlene in ieder geval in de gaten vandaag, want meestal deelt de trotse moeder een mierzoet kiekje van haar tweeling op deze heugelijke dag. Bon anniversaire! 

Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws