Time to shine! Prinses Kate haalt oude tiara weer tevoorschijn

Catherine schittert in een oude tiara en een nieuwe Jenny Packham.

De prinses van Wales doet het wéér! Na een fabulous staatsbezoeklook en een niet te missen groene-loper-japon verschijnt Kate wederom in een beeldige nieuwe avondjapon. Om het allemaal nog meer glam te geven, haalt de prinses ook nog eens een tiara tevoorschijn die we lang niet hebben gezien. Wauw!

Receptie in het paleis

Aan glamourmomenten geen gebrek voor prinses Kate de laatste tijd. Een paar dagen na haar veelbesproken verschijning in Boston mocht ze zich dinsdagavond weer in een avondjapon hijsen voor de chique Diplomatische Receptie in Buckingham Palace. Het is voor het eerst dat King Charles deze deftige bijeenkomst voor het corps diplomatique organiseert, en uiteraard waren de Waleses ook weer van de partij.

Beeld: BrunoPress

Prinses Kate is de laatste tijd flink aan ’t shoppen geweest – vorige week in de VS showde ze de ene nieuwe outfit na de andere – en ook bij haar favoriete adres voor glitterjurken heeft ze een nieuw japonnetje aangeschaft. Catherine verscheen bij de Diplomatic Reception in een nieuwe rode avondjurk van Jenny Packham. Al helemaal in kerstsfeer, met die warme rode kleur en glitterende details.

Lotusbloemtiara

Maar vooral tiaraliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Voor het eerst in zeven jaar droeg de prinses ein-de-lijk weer de lotusbloemtiara.

Beeld: BrunoPress

De prinses van Wales heeft slechts drie verschillende tiara’s gedragen in haar bijna 12 jaar lange koninklijke carrière: haar trouwtiara, de Lover’s Knot en deze Lotus Flower tiara.

Beeld: BrunoPress

Ook is de glam squad van de prinses leuk met de stijltang in de weer geweest. Dankzij zulke smooth lokken komt de prachtige tiara nog meer tot zijn recht. De lotusbloemtiara werd eerder gedragen door The Queen Mother, de moeder van wijlen Queen Elizabeth, door prinses Margaret en door haar schoondochter, Serena Stanhope. Catherine haalde ‘m eerder uit de kluis voor recepties en staatsbanketten.

Saffieren voor Queen Consort Camilla

En laten we de koningin-gemalin vooral niet vergeten, want ook die had een aardig juweeltje opgedoken uit de hofcollectie. Camilla droeg een saffieren en diamanten tiara die ook zeer geliefd was bij haar schoonmoeder, Queen Elizabeth.

Beeld: BrunoPress

Twee tiaramomenten in twee weken, het royal leven onder King Charles is nu écht in volle gang. Volgende week hebben de Windsors weer een feestelijk uitje op de planning staan: op 15 december organiseert prinses Kate net als vorig jaar een kerstconcert, waarbij ook de King & Queen Consort zullen aanschuiven. Op nóg een tiara en glitterjurk zullen we niet rekenen, maar we verwachten wel iets chiquers dan een foute kersttrui. We houden je op de hoogte!

Bron: Hello! Magazine, The Court Jeweller | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws