Hierdoor staat koningin Máxima altijd zo goed op de foto

Dat komt niet alleen door die beroemde glimlach.

De hele dag staan er camera’s op haar gericht, maar zelden staat koningin Máxima onflatteus op de foto. Wat is toch haar geheim?

Die grote glimlach die niet vaak van haar gezicht verdwijnt, helpt natuurlijk mee. En de riante collectie couture en koninklijke juwelen waaruit Hare Majesteit kan kiezen, doet ook een duit in het zakje wat mooie portretfoto’s betreft. Máxima durft op te vallen, en dat komt de vele foto’s die van haar gemaakt worden ten goede. Maar dat is niet haar énige geheim.

Beeld: BrunoPress

Volgens Edouard Vermeulen, de man achter NATAN, het favoriete modehuis van de koningin, heeft het ook met Máxima’s houding te maken. “Uw koningin Máxima heeft een prachtige houding, daarom staat ze meestal zo goed op foto’s,” vertelde de Belgische couturier eerder aan Libelle Royal.

Zelf gebruikt Vermeulen een speciale elastieken band onder zijn jasjes die zijn schouders naar achteren duwt, waardoor je vanzelf kaarsrecht zit en loopt. Dat maakt je verschijning onmiddellijk een stuk eleganter. Kleding valt vaak beter en je straalt mer zelfvertrouwen uit. Koningin Máxima is er waarschijnlijk goed op getraind. Zou ze ouderwetsch hebben leren lopen met een boek op haar hoofd of heeft ze haar rechte houding toch aan lesjes yoga en pilates te danken?

Hoe dan ook kunnen we een wijze les leren van de Majesteit. Hoewel de koningin met haar 1,78 meter boven de gemiddelde vrouw uittorent, maakt ze zichzelf nooit kleiner. Integendeel, met haar pumps voegt ze gerust nog een centimeter over tien aan haar lengte toe. Met een trotse, rechte houding laat je zien dat je er écht durft te staan. Dan volgt die grote glimlach wellicht vanzelf. We knopen het in onze oren voor alle kiekjes-bij-de-kerstboom die er straks weer aankomen.

Bron: Libelle | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws