‘Harry en Meghan zijn zelf niet blij met eindresultaat documentaire’

Meghan verklapte eerder al dat ze het zelf anders zou hebben aangepakt.

Staat de popcorn al klaar? De eerste drie delen van de onthullende docuserie van prins Harry en hertogin Meghan zijn vanaf vandaag te zien op Netflix. Een kwestie van tijd voordat iedereen een oordeel over de documentaire zal vellen. Maar wat blijkt? Harry en Meghan zélf schijnen niet helemaal tevreden te zijn met het eindresultaat.

Netflix bepaalt

“Wat mij wordt verteld, is dat de Sussexes een beetje teleurgesteld zijn in het eindresultaat”, vertelt royaltydeskundige Kinsey Schofield aan Marie Claire USA. De productie van de serie lag niet helemaal in handen van Harry en Meghan. Ze lieten het maken van de docu over aan regisseur en producent Liz Garbus.

“De feedback [van Harry en Meghan] was altijd welkom, maar ze hadden uiteindelijke niet de volledige creatieve controle en Netflix was heel enthousiast over de serie die Liz Garbus leverde. Netflix wilde dat niet steeds maar blijven aanpassen. Dit is geen kritische opmerking, maar ik geloof dat Meghan een perfectionist is en een duidelijke visie heeft van hoe ze haar familie wil afschilderen. Ze heeft niet de kundigheid om het hele project van begin tot eind zelf uit te voeren, waardoor er creatieve botsingen ontstaan.”

Het verleden laten rusten

Toen Harry en Meghan een miljoenendeal sloten met Netflix, was hun plan om via het platform vooral een steentje bij te dragen aan een betere wereld. Denk: educatieve kinderprogramma’s en documentaires over hun liefdadigheidswerk. Maar nu krijgen we een heel ander soort Netflix-serie voorgeschoteld. In Harry & Meghan vertellen de Sussexjes namelijk vooral hun eigen liefdesverhaal en over hun afkeer van de pers, paparazzi en het paleisleven.

“De Sussexes hebben het idee dat de docuserie te veel ingaat op de drama en op het slachtofferschap – meer dan ze hadden verwacht”, weet Schofield. “Tegenwoordig wil Meghan worden gezien als een opinieleider en een changemaker, ze willen het verleden achter zich laten. Ik denk dat ze ook wel erkennen dat het publiek ook verder wil gaan.”

Andere lens

Ook in het interview dat de hertogin van Sussex eerder dit najaar aan Variety gaf, liet ze doorschemeren dat de docu niet helemaal is geworden wat ze voor ogen had.

“Het is fijn om ons verhaal aan iemand te kunnen toevertrouwen – een ervaren regisseur wiens werk ik al langere tijd bewonder – al betekent het dat het nu niet verteld wordt zoals wij zouden hebben gedaan. Maar dat is niet waarom we het vertellen. We vertrouwen anderen met ons verhaal, en dat betekent dat het door hun lens wordt bekeken.”

Bron: Marie Claire USA | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws