Waarom de Oranjes níet naar Nederland-Argentinië gaan kijken

Al verklapt Máxima wel welk elftal ze support!

Lees ook

Je zou zeggen dat Nederland-Argentinië dé WK-wedstrijd is die de Oranjes niet willen missen, maar toch zitten de koning, koningin en prinsessen morgen niet vol spanning voor de buis. Koning Willem-Alexander vertelt waarom ze de kwartfinale overslaan. En nee, dat heeft niets met Máxima’s loyaliteit te maken…

Nederland-Argentinië

Deze vrijdag speelt het Nederlands elftal tegen Argentinië in de kwartfinales van het WK. Een extra spannende wedstrijd voor onze royals, zou je denken, met een geboren Argentijnse in hun midden, maar juist ditmaal gaan ze niet kijken. In Paleis Huis ten Bosch komen de borrelnootjes wel op tafel, maar om een heel andere reden.

Verjaardagsfeestje

Prinses Amalia viert namelijk vrijdag, gelijktijdig met de wedstrijd, haar verjaardag. De kroonprinses werd afgelopen woensdag 19 jaar oud, maar we weten allemaal dat er weinig aan is om op een doordeweekse dag jarig te zijn. Colleges, werkende ouders…Niemand heeft dan echt tijd voor een uitgebreide birthday party. Aan Shownieuws vertelt koning Willem-Alexander dat prinses Amalia haar verjaardag dan ook op vrijdagavond viert, en dat voetbal kijken niet op het feestprogramma staat.

Máxima is voor…

Al zou het ons niet verbazen als iemand tijdens de paleisparty zo nu en dan checkt wat de tussenstand is. Waar hoopt Máxima op, winst voor Nederland of toch voor haar geboorteland? Eerder deze week liet de koningin weten dat ze zal ‘juichen voor Oranje.’ Een inkoppertje natuurlijk, met zo’n achternaam.

Bron: Nu.nl, Blauw Bloed | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook