Weg met de koninklijke titels van Harry en Meghan? Brits parlementslid maakt plan

Een wetswijziging speciaal voor de Sussexjes?

Hoewel wij ons uitstekend vermaakt hebben met de eerste drie uur van de docuserie Harry & Meghan, leidt de nieuwe Netflix-reeks zoals verwacht ook tot ophef. Voor een Brits parlementslid is de maat nu zelfs zó vol dat hij de wet wil wijzigen om prins Harry en hertogin Meghan hun koninklijke titels te ontnemen.

Zoetsappig & schokkend

In de eerste drie afleveringen van Harry en Meghans documentaire krijgen we een aantal unieke details te horen over het leven binnen de paleismuren. Zo vertelden de Sussexjes meer over de eerste ontmoeting van Meghan met de Queen en over het gebrek aan ‘prinsessenlessen’ voor nieuwkomers. Maar de écht schokkende onthullingen blijven vooralsnog uit. De documentaire is vooral een zoetsappig liefdesverhaal met een flinke schep drama op z’n Amerikaans, maar met weinig dingen die we nog niet in het Oprah-interview hebben gehoord.

Beeld: BrunoPress

Toch raken de Britse media er niet over uitgepraat en is de ophef groot. Een parlementslid pleit zelfs voor een wetswijziging, zodat Harry en Meghan hun koninklijke titels moeten inleveren. En, zijn de Duke and Duchess of Sussex straks verleden tijd?

Wetswijziging

Als het aan Member of Parliament Bob Seely ligt in ieder geval wel. “Dit is een politieke kwestie,” zegt hij over de koninklijke status van Harry en Meghan. “Naast het afkraken van zijn familie en het monetariseren van zijn ellende voor openbare consumptie, valt [prins Harry] ook een van de belangrijkste instellingen van het land aan,” vindt het parlementslid.

Een koninklijke titel kun je echter niet zomaar kwijtraken. Zo zou er een wetswijziging nodig zijn om Harry en Meghan hun titels te laten inleveren. Eerlijk is eerlijk, het is niet erg waarschijnlijk dat het zover komt. Daarvoor zou dit parlementslid bovendien een hoop bijval moeten krijgen. De wet die Bob Seely wil aanpassen, is de Titles Deprivation Act 1917. Die werd in 1917 ingesteld om adellijke titels af te kunnen nemen van mensen die in de Eerste Wereldoorlog tegen het Verenigd Koninkrijk vochten. Om dit nou aan te passen naar ‘en van mensen die onthullende Netflix-documentaires maken’, tja, we zien het niet zo snel gebeuren. Of die volgende drie afleveringen moeten wel héél veel vuile was buitenhangen.

Bron: The Guardian | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws