Prinses Charlene op ‘Italiaans chic’ tijdens kerstgala

Misschien niet helemaal de dresscode, maar mooi is ze wel!

Het is al halverwege december en dat betekent: de glitterjurken mogen weer uit de kast! Hoewel wij het hele jaar door dol zijn op glamour, voelt uitpakken tijdens de feestdagen toch nét wat specialer. Ook de royals doen inmiddels met ons mee. Zo verscheen Monaco’s prinses Charlene als de belle van het bal bij een kerstgala van haar liefdadigheidsstichting. De dresscode? ‘Italia chic’. Al neemt Char het niet zo heel nauw met het thema.

Bal de Noël

Het is een druk weekend geweest voor prinses Charlene. Ze vierde uitgebreid de verjaardag van haar tweeling, prins Jacques en prinses Gabriella, en was ook van de partij bij een deftig kerstfeestje. Op vrijdagavond organiseerde haar stichting Fondation Princesse Charlène de Monaco een Bal de Noël, een kerstbal dus (nou ja, niet zo eentje die je in de boom hangt). Tijdens het bal werd een veiling georganiseerd door Sotheby’s, waarmee geld ingezameld werd voor de stichting. Het thema? Dat was ‘Italia chic.’

Op chic

En chic, daarin is prinses Charlene zeker geslaagd. Maar het stukje ‘Italia’? Dat liet de echtgenote van prins Albert links liggen. Je zou zeggen dat er in haar riante kledingkast genoeg Italiaanse couture te vinden is. Valentino, Gucci, Dolce & Gabbana, Elisabetta Franchi, Armani, Versace – aan grote namen geen gebrek. Verrassend genoeg koos de prinses van Monaco voor Carolina Herrera. Juist ja, de Venezolaanse ontwerpster.

Een plaatje is het, dat wel. De donkerblauwe jurk van tulle is bezet met feestelijke pailletten en behoorlijk classy. Charlene’s avondmode is altijd een verrassing, de prinses varieert van full glam tot model bloemetjesgordijn, maar peperduur is haar smaak altijd. Momenteel is de japon van Carolina Herrera afgeprijsd, maar het prijskaartje is nog steeds royaal: in plaats van 7.000 euro betaal je er nu 2.830 euro voor.

Het verschil heeft prinses Charlene wellicht aan haar stichting gedoneerd, want tijdens het kerstgala werd maar liefst 77.000 euro opgehaald. Allemaal voor ’t goede doel: de Fondation Princesse Charlène heeft als missie om zoveel mogelijk kinderen te leren zwemmen, te zorgen voor een veilige omgeving rondom het water (niet onbelangrijk in een staatje dat rijk is aan luxejachten) en kinderen te enthousiasmeren voor sport, zodat ze, wie weet, nog eens in het kielzog van Hare Doorluchtige Hoogheid volgen op de Olympische Spelen.

Bron: UFO No More, Monaco Tribune | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws