Prins Williams reactie op de docu: ‘Hij is boos en verdrietig, maar wil geen kwaad woord horen’

Heeft de prins van Wales de Netflix-serie van zijn broertje al gekeken? Een insider vertelt.

Miljoenen mensen hebben de afgelopen dagen Netflix aangezet om eens te kijken wat Harry en Meghan nu allemaal te zeggen hebben. Maar prins William zat daar niet tussen. Volgens paleisbronnen wil hij niet naar de docu van zijn broertje kijken, maar er ook geen slecht woord over horen.

Keep calm

Terwijl alle royaltywatchers en tabloids het over niets anders hebben dan de documentaireserie Harry & Meghan, doen de Windsors alsof hun neus bloedt. Een spraakmakende docu? Daar doen we niets mee. Koning Charles en prins William hebben een prima voorraad aan Britse gewoontes en wijsheden om het hele Netflix-gebeuren te negeren: hun stiff upper lip, het never complain, never explain-devies van wijlen de Queen en de keep calm and carry on-mentaliteit. De prins van Wales gaat de docu volgens vrienden niet kijken, maar werkt gewoon door alsof er niets aan de hand is. Al laat het hem achter de schermen natuurlijk niet helemaal onberoerd.

Boos en verdrietig

Al vóór het verschijnen van de documentaire was er nog maar weinig over van de ooit zo sterke band tussen de twee zonen van prinses Diana. Rondom de uitvaart van Queen Elizabeth in september dit jaar, lieten prinsen William en Harry zich weer even samen zien, maar volgens insiders was er geen sprake van een verzoening. Vrienden van William zeggen in The Telegraph dat hij ‘boos en verdrietig’ is over de Netflix-documentaire, maar dat hij ‘geen kwaad woord over zijn broer wil horen van anderen.’

Herenigd, maar niet verzoend, na het overlijden van Queen Elizabeth. Beeld: BrunoPress

‘Dat komt niet meer goed’

De hoop dat prins William en prins Harry ooit nog de strijdbijl begraven, begint wel behoorlijk te verdampen. “Eerst dacht iedereen dat ze wel weer samen zouden komen. Nu denk ik dat er niemand meer is die gelooft dat dat mogelijk is. Ze zullen nooit meer samenwerken,” meent een bekende van de prinsen. “Maar kunnen ze weer broers voor elkaar zijn? Daar moeten we op hopen. Hoeveel langer kan dit doorgaan?”

Deel II

Het paleis heeft nog niet officieel gereageerd op de documentaire van de Sussexes en de verwachting is ook niet dat dit gaat gebeuren. Daarnaast lijken de royals zelf gespaard te worden in de serie. Harry en Meghan spreken vooral hun onvrede uit over de Britse pers – waarvan we na een paar rechtszaken en een dramatisch vertrek natuurlijk al op de hoogte waren – en over de communicatieprotocollen binnen het paleis – ook niets nieuws voor wie het Oprah-interview heeft gezien.

Op donderdag 15 december volgt het tweede deel van de documentaire, dus het is afwachten of er dan nog een shocking nieuwe onthulling bovenkomt die alle royals naar hun parelsnoer doet grijpen. En dan volgt in januari ook nog Harry’s autobiografie. Het wordt nog een lange winter voor de Windsors en hun stiff upper lip…

Bron: The Telegraph | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws