Ooh la la: dit is het populairste parfum ter wereld

Heb jij deze toevallig in huis?

Lees ook

Een vleugje van je parfum ruiken gedurende de dag is een van de weinige eenvoudige genoegens waar we tegenwoordig van kunnen genieten. We kopen het vaak voor elkaar met de feestdagen of voor verjaardagen of verwennen onszelf er eens in de zoveel tijd mee. Maar welk parfum maakt bijna iedereen blij? Dit was het meestverkochte parfum ter wereld!


Mannengeur

Je zou misschien denken dat een parfum als Chanel No. 5, Paco Rabanne of misschien Marc Jacobs Daisy de bestverkochte parfum van de wereld is, maar niet blijkt minder waar. De eau de toilette die het vaakst over de toonbank gaat, is best een onverwachte!

Het is namelijk een mannengeur die boven aan de bestsellerlijsten staat. Een flesje van Dior’s Sauvage werd in 2021 zelfs iedere drie seconden (!) verkocht. Mocht je nog een valentijnscadeau voor je partner zoeken, dan zit je met Dior Sauvage helemaal goed. “Sauvage is een creatie geïnspireerd door wijde open vlaktes. Een ozonblauwe lucht boven een rotsachtig landschap, witgloeiend onder de woestijnzon. De sterk aanwezige noot van citrus in Sauvage Eau de Toilette wordt krachtig ondersteund door de nobele amberachtige toets van ambroxan, harsachtig elemi en hout dat het geheel bij elkaar brengt”, zo luidt de beschrijving van de eau de toilette.

Favoriet van William

Wil je echter voor een herengeur met een koninklijk tintje gaan, dan kun je ook voor de favoriete parfum van prins William kiezen. De favoriete geur van William is de citrusgeur Blenheim Bouquet van Penhaligon’s. Deze eau de toilette werd in 1902 gelanceerd en zou ook de favoriete geur zijn geweest van Winston Churchill.

Blenheim Bouquet wordt omschreven als een meesterwerk op maat en is een citrusachtige cologne. De geur bevat noten van citroen, limoen, lavendel, den, zwarte peper en muskus. De eau de toilette is helaas niet goedkoop. Voor een flacon van 30 milliliter betaal je €68, maar dan weet je wel meteen hoe prins William waarschijnlijk ruikt.

Bron: Marie Claire UK | Beeld: iStock


Laatste nieuws

Zie ook