Deze prinsessenlessen kreeg Kate Middleton van de Queen

'De Queen is een fenomenale mentor voor haar geweest.'

Al bijna twaalf jaar lang bereidt prinses Kate zich voor op dé rol van haar leven: die van Queen Consort. Daar helpt prins William natuurlijk een handje bij, maar de beste prinsessenlessen? Die kreeg de Princess of Wales naar verluidt van de Queen zelf.

Steeds meer zelfvertrouwen

Wie Kate een beetje volgt, ziet wat een transformatie ze heeft doorgemaakt. Van een stille, ietwat verlegen royal verloofde is ze uitgegroeid tot een populaire, zelfverzekerde prinses. Het heeft haar veel geholpen om de kunst af te kijken bij Queen Elizabeth, die haar schoon-kleindochter maar wat graag op weg hielp in haar koninklijke carrière. Volgens Katie Nicholl, een koningshuiskenner met goede bronnen in het paleis, heeft Kate ontzettend veel geleerd van de Queen.

“Ze zorgden ervoor dat ze iedere zomer naar Balmoral gingen zodat ze tijd met de Queen konden doorbrengen en zodat de kinderen tijd met haar konden doorbrengen. Dit waren dierbare, waardevolle momenten voor Kate waarop ze een hechte band met de Queen kon opbouwen”, vertelt Nicholl aan OK!. “En ze hadden echt een goede band. Een deel van die band bestond uit begeleiding: de Queen kon haar advies, haar waarden en haar richtlijnen doorgeven.”

Er is geen handboek

Prinses Kate wordt nu vaak de hemel in geprezen. Haar gedrag, haar liefdadigheidswerk, haar outfits, alles klopt volgens de fans gewoon. “Veel daarvan komt door haar aangeboren zelfvertrouwen, maar er is geen handboek voor prinsessen en het succes van het prinses-zijn komt vooral door ervaring en begeleiding. William is een geweldige mentor voor haar geweest, maar ik denk dat ze ook aan de Queen een fenomenale mentor had,” vertelt Nicholl. Want natuurlijk besefte ook Q.E. dat Kate de toekomst van de monarchie was. “Het was in het belang van wijlen Elizabeth II dat de toekomstige prinses van Wales en de toekomstige Queen goed voorbereid was.”

Van liefdadigheid tot tiaramoment, Kate weet hoe het heurt. Beeld: BrunoPress

Prinsessenlessen

Die voorbereiding begon al vóór de royal wedding. “Ik weet nog dat ik voor de bruiloft van William en Kate in 2011 werd verteld dat de Queen haar eigen personeel en haar eigen hofdames beschikbaar had gesteld aan Catherine, zodat ze met hen kon gaan praten over hoe het is om koninklijke afspraken bij te wonen en hoe men zich daarbij hoort te gedragen. Ze nam dat aanbod aan en heeft ervoor gezorgd dat ze veel baat heeft gehad bij die ervaring.” Dat geloven we meteen, want de overgang van Duchess naar Princess is soepel verlopen voor Kate. Het blijft jammer dat Elizabeth dat zelf niet meer heeft kunnen zien.

Bron: Marie Claire UK | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws