Belgische royal kerstkaart: past iedereen in beeld?

Twee koninklijke honden, zes lange royals, past het allemaal?

Langzaam maar zeker komen de koninklijke kerstkaartjes binnen: van de casual kiek van William en Kate tot een herfstige foto van prinsessen Leonor en Sofía. Vandaag valt ook die van de Belgische royals op de mat. Zes lange royals, twee koninklijke viervoeters, past het allemaal in beeld?

Koning Filip, koningin Mathilde, hun vier kinderen en hun twee viervoeters schitteren op een nieuw portret dat als kerstkaart is vrijgegeven. In tegenstelling tot de Waleses op hun Christmas Card is het koninklijk gezin formeel uitgedost, maar toch spat er een hoop spontaniteit vanaf. Allemaal arm in arm, schouder aan schouder, helemaal de Christmas spirit!

En wat is prins Gabriel toch de lucht in geschoten! We wisten al dat de 19-jarige prins zijn oudere zus, kroonprinses Elisabeth, al lang voorbij was, maar nu zien we nog eens goed dat ook zijn jongere broertje en zusje hem voorlopig niet gaan inhalen. Een ander leuk detail: de twee honden die aan de voeten van de koning en koningin liggen. Oké, het is niet helemaal gelukt om ze in de camera te laten kijken, maar ze maken het portret wel compleet. De witte Koninklijke Harigheid heet Jeep, leren we van HLN, en de bruinharige hond heet Simba (een match made in heaven met hondje Nala van de Oranjes, lijkt ons). Alleen voor een kerstboom was geen ruimte meer op het portret, maar hé, dan zetten we de foto gewoon vóór een boom et voilà.

Wat ons als royal fashion lovers ook opvalt, is de japon van prinses Eléonore. Vorig jaar droeg ze een soortgelijke jurk van Maje op de koninklijke kerstkaart, een glitterend exemplaar. Nu schittert ze in een meer zomerse versie die ze eerder dit jaar naar een bruiloft droeg. Wat een plaatje! De dames hebben duidelijk een dresscode afgesproken, want ook Mathilde en Elisabeth schitteren in het wit. Hopen maar dat Jeep & Simba geen modderpootjes hebben…

Bron: HLN | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws