Prins Harry vertelt: hierom werd Meghan zo anders behandeld dan Kate

'Je had de babybump, de avocado's, het is bizar', aldus Harry.

Hoe zit het nou met royal schoonzussen hertogin Meghan en prinses Kate? De laatste jaren zijn ze in de media afgeschilderd als elkaars grootste vijanden én tegenpolen. Iets waar de Sussexjes nu ook op in gaan in het tweede deel van hun docu. “Het is bizar, er zijn wel 25 voorbeelden.”

‘Niet mijn schuld’

In de vierde aflevering van hun spraakmakende Netflix-docu blikken Harry en Meghan terug op hun groeiende populariteit. In de eerste maanden na hun royal wedding gingen alle bladen en kranten met de Sussexjes op de voorkant als warme broodjes over de toonbank. Op een gegeven moment stootte Meghan zelfs de Queen van de troon (figuurlijk dan hè) toen The Daily Telegraph een foto van Meghan bij een artikel plaatste terwijl Queen Elizabeth zelf óók bij dat event was geweest. Iets waar het paleis not amused over was, want alle aandacht hoorde natuurlijk naar Hare Majesteit te gaan. “Meghan zei: ‘Maar dat is niet mijn schuld'”, herinnert Harry zich. Al had het wél grote gevolgen voor de nieuwsberichten over de Sussexjes.

Andere dynamiek

James Holt, voormalig paleismedewerker en nu executive director van Archewell, legt het nog even haarfijn uit: “Toen sommige mensen in de institutie rondom de familie begonnen te zien dat dit koppel de machtsdynamiek kon ontwrichten, of er nou actief over gesproken werd of niet, werd het doel om hen in een hokje te plaatsen of hen irrelevant te maken. Plotseling begonnen er verhalen in de tabloids te verschijnen waarin Meghan werd bekritiseerd vanwege elk klein dingetje.”

Anders dan Kate

En toen werd het Harry en Meghan héél snel duidelijk dat de Duchess of Sussex anders werd behandeld dan de toenmalige Duchess of Cambridge, Kate Middleton. Zo werd Kate geprezen om de ‘gezonde avocado’s’ die ze at, terwijl het Meghan duur kwam te staan dat ze haar boterhammen belegde met ‘milieubelastende avocado’s.’ Terwijl Kate haar babybuik ‘liefdevol vasthield’, werd Meghan ervan beschuldigd haar baby belly veel te vaak aan te raken. Als Kate een jurk met blote schouders droeg, werd ze geprezen om haar beeldige outfit, terwijl Meghan met blote schouders ‘het protocol brak.’

“Je had de babybuik, de avocado’s, het is bizar,” blikt prins Harry terug in de docu. “Er waren misschien wel zo’n 25 voorbeelden. Het is letterlijk hetzelfde ding. Het is dezelfde off the shoulder jurk. Het is hetzelfde stuk fruit. Als je het verschil niet kunt zien en niet begrijpt waarom er op die manier over wordt geschreven, dan kan ik je niet verder helpen,” aldus de hertog van Sussex. “Dat kan ik gewoon niet, sorry.”

Ook Abigail Spencer, een goede vriendin en Suits-collega van Meghan, zag die plotselinge ommekeer: “Het was alsof ze na de bruiloft Meghan helemaal aan het opbouwen waren en daarna was er een verschuiving en begonnen ze haar neer te halen.”

Bron: Harry & Meghan (Netflix), Newsweek | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws