Oeh la la: nieuw seizoen Sisi belooft een hoop keizerlijke juice

Lees ook

Wat als je weer helemaal bij bent met The Crown, de Netflix-docu rond de Sussexes in één klap gebinged hebt, maar je nog steeds trek hebt in een hoop royal drama? Dan is er goed nieuws! We hebben namelijk de eerste beelden van NPO’s Sisi seizoen twee, en die beloven een hoop juice.

Keizerin

Van alle royals uit de geschiedenis is er geen een die zo tot de verbeelding spreekt als de Oostenrijkse Sisi. Van documentaire tot cartoon, van films tot boeken: we krijgen geen genoeg van de keizerin.

In seizoen 1 van NPO’s Sisi konden we zien hoe keizer Franz Joseph en Elisabeth voor elkaar vielen, hoe hun wervelwind-romance verliep, en ten slotte de noodlottige dood van hun dochtertje Sophie. De NPO-serie bevatte een hoop én liet een realistischer beeld zien van Sisi’s echte leven. Maar het leven van de piepjonge keizerin werd hierna een nóg grotere wervelwind.

Seizoen 2

In het tweede seizoen hangen er namelijk donkere wolken boven het Oostenrijkse keizerspaar. Otto von Bismarck dreigt Oostenrijk in een oorlog te betrekken en wanneer Sisi voor een politieke missie naar Hongarije reist, steelt graaf Andrássy haar hart. Dat betekent de start van een onstuimige periode in het leven van de keizerin.

Vurige affaires van Sisi en Franz Josef, buitenechtelijke kinderen, een strenge schoonmoeder, oorlog, mentale problemen, het strikte hofleven en eetproblemen: het zou de keizerin en haar man ongetwijfeld voer hebben gemaakt voor negentiende eeuwse juicekanalen.

sisi
Beeld: NPO

Nog even geduld

We moeten éventjes aftellen tot we kunnen genieten van het tweede seizoen van Sisi. Deze is namelijk vanaf 22 december te streamen op NPO Plus. Kijk je’m liever op tv? Zorg dan dat je vanaf tweede kerstdag elke avond om klokslag 20.30 uur klaar zit met een bak popcorn. De laatste week van het jaar kun je namelijk van maandag tot en met zaterdag genieten van een dagelijkse dosis imperial drama.

Wij zitten vast klaar voor de juice!

Bron & Beeld: NPO

Laatste nieuws

Zie ook