Wat we nu weten over de doop van Lilibet Diana

Een van de royal raadsels die opgelost is dankzij de docu van Harry en Meghan, is de doop van hun dochtertje.

Dat Harry en Meghan écht hun eigen pad kiezen, is wel duidelijk na hun zes uur durende documentaireserie. Ook voor de doop van hun dochter Lilibet besloten ze niet voor een traditionele royal doop te gaan, weten we nu eindelijk.

Hoe zat het ook alweer?

Lilibet Diana, de dochter van prins Harry en hertogin Meghan, is al anderhalf jaar oud, maar tot nu wisten we nog bijna niets over haar. Er werd na haar geboorte bijvoorbeeld heel veel gespeculeerd over haar doop. Volgens de ene bron moest en zou die van de Sussexjes ‘gewoon’ in Windsor zijn, in (een kopie van) de doopjurk die al generaties lang door de royals wordt gebruikt. Volgens andere insiders zouden Harry en Meghan hun dochter laten dopen in de buurt van hun nieuwe thuis. Tyler Perry, acteur, regisseur, miljardair én peetoom van Lili, laat in de docu Harry & Meghan weten hoe het nou echt zit.

Intieme ceremonie

In de Netflix-docu herinnert Perry zich hoe hij gebeld werd door Harry en Meghan. “Ze klonken heel serieus aan de telefoon. Ik vroeg: ‘Wat is er aan de hand?’ En ze zeiden: “We zouden graag willen dat jij Lili’s peetoom wordt.’ Ik zei: ‘Whoa.’ Ik moest dat even een minuut laten bezinken.”

“Toen dacht ik: Ik zou vereerd zijn, heel erg vereerd.” Nadat hij had opgehangen, was Tyler Perry niet meer helemaal zeker van zijn zaak. Want wat voor een doop hadden ze eigenlijk in gedachten voor hun kleine meid? “Ik belde hen terug en ik zei: ‘Maar wacht eens even, betekent dit dat we [naar Engeland] moeten en dat allemaal moeten doen in een kerk met [de koninklijke familie] en dat allemaal moeten uitzoeken? Want dat wil ik niet,” legt de acteur uit. “Misschien kunnen we een kleine privéceremonie doen hier [in de VS] en het daarbij laten, maar als jullie het daar willen doen, is dat ook goed.” Aangezien Perry wél de peetoom van Lili is geworden, weten we welke keuze er is gemaakt.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Misan Harriman (@misanharriman)

De acteur en comedian kende Meghan Markle nog niet persoonlijk toen zij met prins Harry trouwde, maar bood haar toen wel aan te helpen als dat ooit nodig was. Zo’n twee jaar later namen Harry en Meghan dit aanbod dankbaar aan toen ze een veilig onderkomen zochten na hun vertrek uit het paleis. Perry stelde zijn villa in Los Angeles ter beschikking, waar ze afgeschermd van de paparazzi aan hun nieuwe leven konden beginnen.

Een echte Spencer

In de documentaire leren we Lilibet ook een beetje beter kennen door onbekende foto’s van de kleine meid en door de lieve uitspraken van haar ouders. Zo vergelijkt prins Harry zijn dochter met zijn moeder, prinses Diana. “Ik zie veel van mijn vrouw terug in Archie en veel van mijn moeder in Lilibet. Ze is een echte Spencer,” aldus de Duke of Sussex. “Ze hebben dezelfde blauwe ogen en hetzelfde gouden, roodachtige haar.”

“Het voelde echt compleet toen we Lilibet kregen,” zegt Meghan over haar gezinnetje van vier. “Iedereen respecteerde dat we veel hadden meegemaakt en dat we, zoals andere ouders, het verdienden om vredig een kind te verwelkomen.”

Bron: People, Yahoo! Life, Netflix | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws