Royal fashion favorite: ook prinses Leonor heeft de coltrui ontdekt

De tienerprinses steelt de stijl van Kate en leent van Letizia.

Prinses Leonor van Spanje heeft al kerstvakantie, maar in haar geval betekent dat niet uitslapen en kerstkoekjes bakken. Haar vrije dagen gebruikt ze om nog even wat royal duties te vervullen, geheel in koninklijke stijl.

Net als prinses Alexia zit de Spaanse prinses Leonor midden in haar eindexamenjaar op het Atlantic College in Wales. Hoewel de leerlingen lange vakanties krijgen van deze kostschool, is uitrusten er nooit écht bij voor de kroonprinses. Tijdens haar vrije dagen vliegt ze vaak terug naar Spanje om daar nog wat toespraken te houden en lintjes door te knippen. Ook deze week stak de 17-jarige Leonor de handen uit de mouwen. Helemaal in haar uppie legde ze een werkbezoek af bij het Spaanse Rode Kruis, waar ze meekeek op kantoor en jonge vrijwilligers ontmoette. Best spannend, zo’n solobezoek, maar met een blazer uit moeders kast maakte Leonor een enorm volwassen indruk.

Prinses Leonor bij het Rode Kruis, 15 december 2022. Beeld: BrunoPress

Koningin Letizia droeg de blazer in mei 2020. Leuk detail is dat het jasje van Carolina Herrera destijds op de markt was als de ‘Prince of Wales Check Blazer.’ Een knipoog van Leonor naar het land waar ze nu studeert?

Al lijkt de hele outfit ook een grote knipoog naar de Princess of Wales, die ook zo’n liefhebber is van de combi coltrui + blazer.

Kate Middleton in oktober 2018. Beeld: BrunoPress

De turtleneck scoort altijd goed in koninklijke kringen. Net iets chiquer dan een wollen trui, maar minstens zo warm.

Beeld: BrunoPress

In maart 2021 ging prinses Leonor voor het eerst solo op pad. Ook wordt ze al behoorlijk bekwaam in spreken in het openbaar, want koning Felipe en koningin Letizia schuiven haar de een na de andere toespraak in de schoenen. Naast blokken voor het eindexamen is het ook al hard werken…

Bron: Hola!, Ufo No More | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws