Willem-Alexander pakt ook eens uit met toepasselijke outfit

Eigenlijk is Wim-Lex ook gewoon een fashion icoon.

Gisteren klom onze Willem-Alexander aan boord van een visserijschip in Stellendam. Vergezeld door minister Piet Adema praatte de koning over de toekomst van de visserij, maar onze aandacht ging vooral uit naar de fashion-keuzes van Wim-Lex.

Fashion king

We zijn bij Beau Monde niet vies van wat royal fashion. De japonnen van Kate, de tiara’s en glamour bij de staatsbanketten, de Prinsjesdag-outfits van Máxima en Amalia…we krijgen er geen genoeg van. Maar de royal heren ontspringen hier vaak de dans. Een maatpak, een stropdas, of een uniform: veel avontuurlijker wordt het niet met de heren.

Toch bewees onze eigen Willem-Alexander dat ook mannelijke royals best met hun kledingkeuze een statement kunnen maken.

Visafslag

willem alexander
Beeld: Brunopress

In het Zuid-Hollandse Stellendam ging de koning namelijk langs bij de haven en visafslag. Het bezoekje begon in een heuse stuurhut, waar hij het gesprek aanging met verschillende vissers over hun beroep, de onzekerheid van hun bestaan, en de toekomst van de visserij. En wat prijkte daar op de borst van de koning?

Jawel: een blauwe stropdas met vismotief. Het is ook zo’n fashion icon, die koning van ons. Hiermee krijgen we direct de nodige verwachtingen voor aanstaande evenementen. Zou Willem-Alexander bij de eerstvolgende Prinsjesdag een stropdas dragen met een koffer-motiefje? Of bij een volgend staatsbezoek gewoon volledig gehuld gaan in vlaggenprint? Wij zien hier een hoop mogelijkheden…

Bron: Blauw Bloed | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws