Sophie en Edward van Wessex delen bitterzoete kerstkaart

'Ter nagedachtenis aan gelukkige dagen.'

Tussen alle vrolijke familiefoto’s, kerstverlichting en lachende gezichten, zien we bij de Wessexes een heel ander beeld. Sophie en Edward kwamen namelijk gisteren met een kerstkaart die volledig in het teken staat van wijlen Queen Elizabeth.

Verlies

Ondanks de royale leeftijd die koningin Elizabeth heeft mogen bereiken, is haar overlijden een flinke klap geweest voor de familie. Dit bleek wel tijdens de periode rond haar uitvaart, maar ook recent nog. Zo stond het Royal Carols-evenement bijvoorbeeld in het teken van haar nalatenschap. Nu hebben de Wessexes er bovendien voor gekozen om een lieve herinnering met hun (schoon-)moeder te delen via hun kerstkaart.

Als jongste spruit van Queen Elizabeth en Prins Philip, is Edward altijd behoorlijk hecht geweest met zijn moeder. Ook zijn vrouw, Sophie Rhys-Jones, kon het goed met wijlen de koningin vinden. In gesprek met Sky News vertelde de gravin van Wessex bijvoorbeeld al eens dat een kopje thee doen bij haar schoonmoeder vaste prik was voor het weekend van de Wessexes.

Kerstkaart

In de kerstkaart die de Wessexes deze week deelden, prijkt op de voorkant dan ook een zonnige foto van de twee zij aan zij met Queen Elizabeth. De foto, die enkele maanden voor haar overlijden werd gemaakt, toont de royals bij de traditionele Ceremony of the Keys deze zomer.

De boodschap aan de binnenkant van de kerstkaart raakt bovendien een gevoelige snaar. Hier staat namelijk een foto van koningin Elizabeth én prins Philip, die Sophie van Wessex in 2003 nam van het paar tijdens een verblijf op Balmoral. “Ter nagedachtenis aan gelukkige dagen”, valt er te lezen.

De archieffoto van het paar werd door de royal familie naar buiten gebracht vlak na het overlijden van de Duke of Edinburgh. Nu prijkt deze dus op de kerstkaart van de Wessexes. Hopelijk vindt het paar steun bij de rest van de Windsors voor deze eerste kerst zonder hun beide (schoon-)moeder.

Bron: Hello! Magazine, Sky News Australia, Today | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws