Van platteland naar prinses: zó zag Kate haar toekomst voor zich

Het is heel anders uitgepakt voor de Princess of Wales, maar ook nu heeft ze haar draai gevonden, vertelt een vriendin.

Ze is inmiddels één van de populairste royals die de Britten rijk zijn. Een bestaan als prinses lijkt Kate dan ook op het lijf geschreven. Maar als je een kleine Kate had gevraagd naar haar toekomst? Grote kans dat je dan een heel ander beeld geschetst had gekregen.

Jeugddroom

Als je Kate vroeger had gevraagd wat ze wilde worden, was ‘hertogin’ of ‘prinses’ wel het laatste geweest wat ze zou opnoemen, laat een bekende weten. “Alles dat Catherine wilde was een huis op het platteland, veel kinderen, honden en een AGA [zo’n groot, landelijk fornuis, red.]”, vertelt een familievriendin aan Emily Andrews van Fabulous!“Ze was niet geïnteresseerd in een belangrijke baan of beroemd worden.”

Het is nogal anders uitgepakt voor la Middleton. Kate is wereldberoemd, heeft een drukke baan als future queen en woont bovendien in hartje Londen. Hoe vindt de prinses het, dat haar leven zo anders is geworden dan ze vroeger droomde?

Moeder en prinses

“Het gezinsleven is ongelooflijk belangrijk voor haar, en het moederschap doet haar goed. Nu ze het gevoel heeft dat ze dat heeft bereikt, is er meer tijd voor haar openbare rol en wat ze daarin wil bereiken”, vertelt de vriendin.

Ook aan Hello! Magazine vertelt een royal insider dat Kate een heel ander pad is ingeslagen dan gedacht. “Ik denk dat ze zelf zou zeggen dat ze niet geboren is als ‘openbaar figuur.’ Ze is een gereserveerd persoon en erg bedachtzaam, ze zou nooit een openbare rol op hebben gezocht als ze niet met deze man was getrouwd.”

Plattelandsleven

Kates inner plattelandsbewoner komt nog wel eens naar voren tijdens werkbezoeken, zoals toen ze met William de boerderij Manor Farm in Durham bezocht en gewoon, hup, achter het stuur van een trekker kroop…

Beeld: BrunoPress

…schaapjes knuffelde…

Beeld: BrunoPress

…om vervolgens met Wills uit te rusten op een hooibaal. Kate in haar element!

Beeld: BrunoPress

Anmer Hall

Kates droom is toch deels uitgekomen, want na haar huwelijk met prins William kregen de Waleses van de Queen het landhuis Anmer Hall cadeau. Daar brachten William en Kate (mét kinderen en honden, zoals gewenst) heel wat tijd door voordat ze naar het Londense Kensington Palace verkasten. Ook tijdens de lockdowns woonde het gezin in Anmer Hall.

Het riante optrekje staat ver buiten de stad op het landgoed Sandringham, biedt alle nodige privacy en is bovendien helemaal verbouwd naar de wensen van de prins en prinses. Dus reken maar dat je een AGA-fornuis in de keuken aantreft. Some dreams do come true.

Bron: Marie Claire US, Elle, Hello! Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws