Op de valreep: Deense kerstkaart komt binnen vanuit Australië

En de prijs voor meest zomerse kerstfoto gaat naar...

De Denen hebben een roerig jaar achter de rug, en zelfs met de kerstgedachte in het achterhoofd valt er deze kerst weinig te verzoenen binnen de paleismuren. Op de valreep voor de feestdagen heeft het kroonprinselijke gezin vandaag nog een kerstkaart gedeeld vanuit Australië.

Kerstgedachte

Voor de Deense koningin Margrethe is het een eenzame kerst dit jaar. Het gezin rond haar jongste zoon, Joachim, wil de majesteit even niet zien tijdens de feestdagen na alle heisa rond hun titels.

En de kroonprins en zijn gezin? Die zitten lekker in sunny Australië dit jaar. Als onderdeel van de jaarlijkse Deense royal adventskalender worden we vandaag getrakteerd op een bijzonder zomers kiekje van de koninklijke familie.

Australië

“Een vrolijk kerstfeest vanuit ‘Down Under’, waar we in Tasmanië de kerst vieren”, valt er bij de foto te lezen. Het bezoekje van de Denen aan Australië stond al langer gepland: eens in de zoveel jaar spendeert de kroonprinselijke familie hun kerst namelijk bij Mary’s familie.

Inmiddels is ze dan misschien volleerd Deens kroonprinses: haar roots liggen in Australië. Ze ontmoette de Deense kroonprins in 2000 bij de Olympische Spelen van Sydney, en op 14 mei 2004 stapten de twee met elkaar in het huwelijksbootje. Zoals op de foto te zien is, telt het gelukkige gezinnetje zes leden. Oudste zoon Christian, dochter Isabella, en twins Vincent en Josephine.

Zomerse looks

Omdat het in Australië qua seizoenen nét de omgekeerde wereld is, staan de Denen bijzonder zomers op hun kerstkiek. De style-experts van Royal Fashion Police weten Mary’s kleedje te duiden als een eerder gedragen exemplaar van Zimmermann. Ook oudste dochter Isabella heeft gekozen voor een jurk van het Australische merk – in combinatie met een stel comfortabele sneakers. Jongste dochter Josephine zit er bovendien zomers bij in haar jurk van beach-inspired merk Hollister Co.

Wij keuren ‘m helemaal goed – stiekem hopen we alleen wel op een kiekje vol kerstmutsen voor de zomervakantie. Fingers crossed!

Bron: Royal Fashion Police, Beau Monde Archief | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws