De twee gevaarlijke operaties die Lady Louise moest ondergaan als kind

Lady Louise werd met een oogziekte geboren.

Lady Louise verschijnt steeds vaker in de spotlights nu ze haar middelbare schooltijd voorbij is en is begonnen met haar studie. Zo was ze samen met de rest van de koninklijke familie nog aanwezig bij de kerstceremonie op Sandringham Palace. Maar wist je dat de jongste kleindochter van wijlen Queen Elizabeth twee gevaarlijke operaties heeft moeten ondergaan?

Oogziekte

De achttienjarige Louise werd namelijk met een bijzondere oogziekte geboren, waardoor opereren noodzakelijk werd. Louise is geboren met esotropie. Hierbij kijken beide ogen scheel naar binnen, waardoor ze slecht zag. Een operatie in 2006 mislukte en in haar beschermingsdrift durfde moeder Sophie een tweede operatie niet aan, omdat ze bang was dat die de aandoening alleen maar erger zou maken. Pas in 2013 is, op aandringen van de Queen die voorstelde anders naar Amerika te gaan voor de ingreep, de correctie alsnog uitgevoerd. En geslaagd, zodat Louise nu aanzienlijk beter kan zien.

Operaties

In een gesprek met de Sunday Express vertelde gravin Sophie over de ziekte van haar dochter: “Premature baby’s kunnen vaak scheelzien omdat de ogen het laatste zijn in het babypakket dat echt klaar is.”  Toen Louise achttien maanden oud was, moest ze hieraan geopereerd worden. “Haar scheelzien was vrij diep toen ze klein was,” zei Sophie. “En het kost tijd om het te corrigeren. Je moet ervoor zorgen dat het ene oog niet dominanter wordt dan het andere.” Toen Louise tien jaar oud was, werd er een tweede operatie gedaan. “Het gaat nu goed met haar – haar gezichtsvermogen is perfect”, aldus moeder Sophie.

Het is inderdaad helemaal goed gekomen met Louise, want ze studeert op dit moment Engels aan St. Andrew’s University – de universiteit waar de liefde tussen prins William en Kate Middleton opbloeide. Aha!

Bron: Hello Magazine | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws