Deze veelvoorkomende goede voornemens mislukken het vaakst

4. Minderen met alcohol...

Ieder jaar opnieuw bedenken we vol goede moed een lijstje met goede voornemens. Conclusie op 31 december een jaar later? Laten we dit volgend jaar nog eens proberen… Deze voornemens lijken het vaakst te mislukken en kun je dus beter ook niet maken.

‘Slechte’ goede voornemens

1. Gezonder eten
Worstenbroodjes en friet inruilen voor salades en ander healthy food? Klinkt altijd als een goed idee, totdat je het in de praktijk uit moet voeren.

2. Drie keer per week sporten
Als je dan toch voor een fitter leven gaan, dan maar meteen all in? Met drie keer per week sporten leg je de lat behoorlijk hoog en is de kans groot dat je motivatie razendsnel wegzakt. Tuurlijk, concrete voornemens maken is al een stuk beter dan een vaag ‘vaker bewegen’, maar het moet ook haalbaar blijven.

3. Minder stressen
We weten wel hoe goed dat voor je is. Maar het is helaas niet iets waar je van de een op de andere dag mee kunt beginnen. Good things take time.

4. Minderen met alcohol
Dry January is een begrip, maar misschien niet de beste maand om je alcoholconsumptie een tandje terug te schakelen. Zonde om die restjes champagne van de feestdagen door de gootsteen te spoelen…

5. Meer geld sparen
Geld moet rollen. Zo is het nu eenmaal.

6. Stoppen met roken
Gaat bij de rokers vaak al mis om vijf over twaalf. Maar! Wel een goed voornemen. Zeker proberen.

7. Een nieuwe taal leren
Je horizon verbreden, er gaat vaak meer tijd in zitten dan je van tevoren denkt.

8. Verliefd worden
Niet bepaald iets wat je kunt afdwingen. Je prins op het witte paard loop je vanzelf tegen het lijf!

9. Minder social media
Sowieso al een lastige (scrollen door je feed is nu eenmaal verslavend), maar het wordt niet makkelijker nu onze real life sociale contacten beperkt zijn.

Bron: Upcoming, Grazia | Beeld: Netflix

Laatste nieuws