Savannah Phillips blaast vandaag 12 kaarsjes uit

De oudste achterkleindochter van wijlen Queen Elizabeth is al een aardige jonge dame geworden.

Het is feest in huize Phillips, want Savannah Philips blaast vandaag twaalf kaarsjes uit. Hoog tijd om de achterkleindochter van wijlen Queen Elizabeth even onder de loep te nemen.

Oudste achterkleinkind

De eersten die koningin Elizabeth een achterkleinkind schonken waren Peter (de zoon van prinses Anne) en Autumn Philips. Savannah werd de kleine spruit genoemd. De naam berustte niet geheel op toeval, zo is ze genoemd naar haar grootmoeder prinses Anne. Op 29 december 2010 werd Savannah geboren in Gloucestershire Royal Hospital. Wat Savannah toen niet wist, was dat haar ouders tien jaar later uit elkaar zouden gaan. Na een huwelijk van twaalf jaar scheidden Peter (43) en Autumn (42) in februari 2020 van elkaar. Peter was daarmee het eerste kleinkind van de Queen dat zijn huwelijk in duigen zag vallen.

Wel besloten de twee toen om de voogdij over hun twee dochters te verdelen. Savannah heeft ook nog een zusje, namelijk Isla (10) Zij werd twee jaar later geboren op 29 maart 2012. “De beslissing om te scheiden en de voogdij te delen kwam tot stand na vele maanden van discussies en hoewel verdrietig, is het een minnelijke. De eerste prioriteit van het stel blijft het verdere welzijn en de opvoeding van hun prachtige dochters Savannah en Isla.” Peter en Autumn kondigden aan dat ze beiden in Gloucestershire zullen blijven om de meisjes samen op te voeden.

En wow, wat zijn de dames inmiddels gegroeid! Deze kerst verschenen zowel Savannah als Isla aan de zijde van hun vader tijdens de kerstceremonie.

Savannah met haar vader Peter en zusje Isla tijdens de wandeling in Sandringham dit jaar. (Beeld: Bunopress)

Troonopvolging

Vandaag staat de verjaardag van oudste dochter Savannah centraal. De tiener blaast alweer twaalf kaarsjes uit dit jaar. Bij haar geboorte was Savannah nog twaalfde in de lijn van de troonopvolging, maar door de geboorte van haar neefjes George, Louis en nichtje Charlotte, en Archie and Lilibet, en prinses Beatrice’s and Princess Eugenie’s kinderen Sienna and August is ze ineens achttiende geworden.

Je zou denken dat Savannah door haar positie in de lijn van troonopvolging ook een koninklijke titel met zich meedraagt, maar niets blijkt minder waar. Volgens de BBC heeft dit te maken met dat de kinderen van de dochter van een vorst niet het “recht hebben op de rang” van zijn of haar koninklijke hoogheid. Dit komt door haar vader. Toen Peter Phillips werd geboren, sloegen zijn ouders, prinses Anne en Mark Phillips, het aanbod van Queen Elizabeth af om hem een koninklijke titel te geven. Dit was “het eerste kind dat werd geboren uit een prinses zonder titel in minstens 500 jaar”, zo schreef de Washington Post. Daarom heeft dochter Savannah ook geen titel.

Princess Beatrice, Isla Phillips en Savannah Phillips tijdens het Platinum Jubileum.

Ondanks dat ze geen koninklijke titel heeft, wist Savannah gedurende haar publieke verschijningen wel regelmatig de aandacht te trekken. In 2018 ging ze viraal omdat ze op het balkon van Buckingham Palace haar neefje George het zwijgen oplegde. Tijdens de viering van het platina jubileum van de Queen dit jaar kon Savannah zich prima gedragen en werd ze nog even op de kiek gezet met prinses Beatrice en zusje Isla. Wij zijn benieuwd wanneer we Savannah weer in het openbaar gaan zien!

Bron: Town and Country mag | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws