Exclusief! Nick en Kirsten Schilder: ‘Er werd zoveel gemaakt van niets’

'De media doen alsof het een keiharde waarheid is, terwijl wij weten dat het niet zo is.'

Met 2022 hebben Nick Schilder en zijn grote liefde Kirsten een turbulent jaar achter de rug. Hoewel het stel al jarenlang gelukkig met elkaar was, vond er op professioneel vlak een flinke breuk plaats met het einde van Nick & Simon – en de wervelwind van geruchten die daarbij kwam kijken. In gesprek met Beau Monde blikt het paar terug.

Breuk

Het was één van de meest besproken showbizz-nieuwtjes van 2022: muzikaal duo Nick & Simon zette er een punt achter. Kirsten vertelt dat die periode behoorlijk heftig was. “Het nieuws kwam iets eerder naar buiten dan gepland en daar schrok ik van. Mijn moeder stuurde me de cover van Privé waarop heel groot stond: ‘Nick & Simon gaan uit elkaar.’ Ik dacht echt: hoe kan dit? Het overviel mij. Aan de andere kant was het ook wel prettig dat het out in the open was en dat ik er met mensen over kon praten.”

Nick vult aan dat hij zich gelukkig prijst met de steun van z’n grote liefde én de rest van zijn familie. “Als er iets met Kirsten aan de hand is, weet zij mij te vinden en andersom ook. Natuurlijk hebben we de afgelopen maanden veel gepraat, want voor Kirsten was het ook een schok. Zij is vanaf het begin van Nick & Simon erbij geweest en weet dus ook niet beter dan dat ik dit doe”, legt de zanger uit.

Geruchten

Hoewel de beide zangers zelf altijd hebben laten weten dat er van ruzie geen sprake was, weerhield dat de media er niet van om volop te speculeren. Dat was bizar om mee te maken, deelt het stel. “De media doen alsof het een keiharde waarheid is, terwijl wij weten dat het niet zo is. Uiteindelijk zullen mensen ook wel merken dat er geen ruzie is, want Simon en ik blijven op zoveel vlakken samenwerken”, vertelt Nick.

Het was voor Kirsten ‘fascinerend om te zien’ hoe er over de breuk en de interviews van het muzikale duo werd gesproken. “Ik vond het bijzonder dat er van niets zoveel gemaakt werd. Er werden zelfs gedragsspecialisten ingezet om de non-verbale communicatie tussen Nick en Simon te lezen. Bizar.”

Volendams geluk

Naast de steun van elkaar en van familie, haalde het stel ook een hoop support uit vertrouwde Volendamse omgeving. Nick legt uit: “Volendammers zijn gewend aan bekende artiesten. Toen BZN bekend maakte uit elkaar te gaan, ging iedereen al snel weer over tot de orde van de dag. Die nuchterheid van Volendammers is heel fijn.”

Kirsten sluit zich hierbij aan: “Toen het grote nieuws net naar buiten kwam, waren de mensen heel lief voor ons. Dat vond ik prettig.” Zo komt het muzikale sprookje daar in Volendam tot een gelukkig einde – wat de ‘experts’ er dan ook van mogen vinden.

In de nieuwste Beau Monde vertellen Nick en Kirsten meer over het geheim van hun relatie, hun vriendschap met Simon en Annemarie, en de zware periode rond Nicks burn-out. Vanaf woensdag 4 januari overal verkrijgbaar!

Interview: Anne Tonen | Foto’s: Feriet Tunc | Styling: Pascalle Swinkels | Visagie: Nadia van Kooten

Laatste nieuws