Twinning: Kate en Meghan in winterse sferen

Warm, stijlvol, en nét even anders dan haar schoonzus: Kate kwam weer goed voor de dag.

De royal ladies zijn graag geziene stijl-iconen. Van de ton sur ton– en coltrui-outfits van de Prinses van Wales tot de meest betaalbare koninklijke accessoires: we krijgen er geen genoeg van. Soms lijkt het ook alsof de prinsessen en hertoginnen spieken in elkaars kledingkasten – zoals bijvoorbeeld met de winterse mantel waarin Kate Middleton onlangs verscheen.

Warm gekleed

Als er één koninklijke kledingkast is waarin wij graag een kijkje zouden willen nemen, dan is het wel die van la Middleton. De prinses komt altijd piekfijn voor de dag, en weet haar koninklijke elegance feilloos te combineren met een goed gevoel voor stijl én een bepaalde mate van praktische flair. Het woord faux pas lijkt in het woordenboek van de Princess of Wales niet voor te komen.

Vooral haar winterse outfits, met z’n eindeloze warme mantels en comfortabele jurken zijn een grote bron van closet envy. Maar afgelopen maand verscheen de prinses in een jas die royalty watchers wel héél bekend voorkwam: de Duchess of Sussex had namelijk een bijzonder vergelijkbaar exemplaar gedragen!

Stijlvol

Eerlijk is eerlijk, afgelopen december was niet de eerste keer dat Kate Middleton haar blauw-groene Holland Cooper-jas uit de kast trok. In november 2021 verscheen zij ook al een keer in de wollen mantel van €950. De jas is volgens het merk zelf gemaakt van de beste stoffen die de UK te bieden heeft – en een beetje ’s lands vakmanschap in de spotlights zetten is natuurlijk helemaal noblesse oblige.

In 2018 verscheen Meghan Markle, de toenmalig verloofde van Prins Harry, in een bijzonder vergelijkbaar exemplaar van het iconische Britse luxemerk Burberry.

meghan jas
Beeld: Brunopress

De toenmalig-toekomstig-Duchess of Sussex ging bij een evenement in Edinburgh warm gekleed in een jas die wel heel veel wegheeft van het modelletje dat schoonzus Kate enkele jaren later zou dragen.

Who wore it best?

Wie van de twee de outfit meer recht doet – wij durven het niet te zeggen. De tijdloze elegance van Kate met haar neutrale coltrui en matchende blauwe boots is natuurlijk flawless, maar de ruimere fit van Meghans Burberry-jas combineert zij dan weer feilloos met een hippe uitlopende pantalon.

Ach: dubbel de fashion-inspiratie? Wij klagen niet!

Bron: Hello! Magazine | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws