Einde van een tijdperk: Margrethe heeft na 25 jaar een nieuwe jurk

Na een kwart eeuw trekt Margrethe een nieuw kleedje uit de kast.

Onderdeel van de nieuwjaarsviering in Denemarken is een speech van Margrethe, een glamoureus gala, én een hele hoop handjes die geschud moeten worden. Op Instagram deelde het Deense hof vandaag de nodige foto’s en video’s van een van deze evenementen. Dit keer zónder tiara’s, maar mét een gloednieuwe jurk voor Margrethe. En dat na (u leest het goed) 25 jaar in hetzelfde kleedje!

Deense degelijkheid

Eerlijk is eerlijk: wij hebben geen enkel kledingstuk in onze kast liggen waarvan we kunnen zeggen dat we die al 25 jaar lang aantrekken. Voor Margrethe was het echter elk jaar vaste prik! Bij de tweede dag van de Deense New Year’s Levee ging de koningin steevast gekleed in haar blauwe court dress.

Dit jaar kwam daar echter een einde aan: voor het eerst verscheen Margrethe in een wijnrode outfit, die zij speciaal voor de gelegenheid nog even showde op de ‘gram – haar hoge leeftijd weerhoudt de Deense Queen er niet van om als volleerd influencer haar outfit te tonen.

Handwerk

In het bijschrift van de foto staat te lezen dat het gilde van ambachtslieden de nieuwe outfit voor Margrethe heeft samengesteld ter gelegenheid van haar gouden jubileum het afgelopen jaar. Ter vergelijking: op dit kiekje uit 2016 straalt de Deense royal in haar eindeloos gerecyclede outfit.

margrethe
Beeld: Brunopress

Mary aan de recycling

Overigens lijkt het erop dat de Deense Queen met haar continu herhaalde outfits bij de nieuwjaarsvieringen ook haar schoondochter heeft geïnspireerd. De Julie Fagerholt-jurk die Mary dit jaar namelijk droeg…

Mary Denemarken
Beeld: Brunopress

…had zij ook al eens aan bij de nieuwjaarsvieringen van 2017.

Mary 2017
Beeld: Brunopress

Het zilveren japonnetje met z’n brokaat-rok zou al sinds 2010 in het bezit zijn van de prinses, die duidelijk ook van wanten weet op recycle-gebied. Met dertien jaar lang dezelfde jurk in de kast is ze inmiddels ook goed op weg, dus wie weet: misschien tikt ook Mary’s zilveren kleed straks de 25 jaar aan.

Bron: Honey Nine, Royal Watcher Blog | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws