Zó zagen Nick en Simon er vroeger uit

Vergeleken met nu waren ze echt nog broekies!

Dat Nick Schilder en Simon Keizer zijn gestopt als Nick & Simon is je vast niet ontgaan. In het voorjaar van 2022 stopte het muzikale duo definitief. Ruim zeventien jaar hebben ze samen nummers uitgebracht, opgetreden en waren ze met hun programma’s niet meer weg te denken van de Nederlandse tv. Een mooi moment dus om terug te blikken naar hun succesvolle carrière. Want hoe zagen ze er eigenlijk ook al weer uit toen ze net begonnen?

Waar het allemaal begon

Sinds ze in 2006 hun eerste album samen uitbrachten, zijn Nick & Simon een begrip in het Nederlandse muzieklandschap. Simon en Nick waren klasgenoten en vonden elkaar met hun zangkunsten. Ze kregen bekendheid toen ze veelvuldig te zien waren in de realitysoap van mede-Volendammer en vriend Jan Smit. Hun debuutalbum genaamd Nick & Simon was een groot succes en heeft inmiddels de platinastatus bereikt.

Carrière

Nick & Simon wonnen in 2007 de Zilveren Harp, een aanmoedigingsprijs voor veelbelovende artieste, die hun carrière als zangduo echt een kickstart had gegeven. Op het moment dat hun eerste album de platinastatus bereikte, scoorden ze met hun tweede album hun eerste nummer één positie in de Album Top 100 van Nederland. Ook had het duo al snel hun eerste nummer één hit te pakken met het nummer Pak maar mijn hand. Daar bleef het niet bij: het duo scoorde de ene hit na de ander en stond wel vier keer in één jaar tijd bovenaan in de hitlijsten. Bovendien waren de Volendammers drie jaar lang de meest geboekte artiesten van Nederland.

Tv-programma

Naast hun muzikale succes, begonnen Nick & Simon ook steeds meer te verschijnen op tv. Zo namen ze in 2009 deel aan het programma De beste zangers van Nederland en werd in 2012 bekendgemaakt dat het duo op tv zien zou zijn als coach bij The Voice of Holland en The voice kids. Daarnaast kregen ze een eigen programma: Nick tegen Simon. In 2020 presenteerden het duo het programma de Beste zangers en maakten ze deel uit van de Streamers. Dat Nederland geen genoeg van ze kon krijgen is overduidelijk en hun succes is verbluffend.

Maar hoe zagen die begindagen van het duo er ook alweer uit? Op de volgende pagina nemen we je mee de archieven in…

Laatste nieuws