Binnenkijken bij de Klibansky’s: ‘Dat wordt pas echt een James Bond-villa’

'Ze hebben het budget om iets echt moois op te hangen, maar kiezen voor een roos van Ikea.'

Coolste inwoners van het Gooi? Kunstenaar Joseph Klibansky (38) en zijn geliefde, de knappe influencer Victoria Waldau (24). Beau Monde zocht het stel thuis op en was niet verbaasd dat hun Larense stulpje net zo tof is als zij.

Echte Gooise vrouw

Vier jaar resideren Joseph en Victoria in hun Larense witte villa, die vandaag op zijn kop wordt gezet door team Beau Monde (Joseph:”We kunnen alles verplaatsen hoor, we gaan voor de beste shots!”). Victoria deelt: “Joseph had dit huis net gekocht toen wij samenkwamen. Ik woonde destijds in Haarlem, hij in Amsterdam. We hebben eerst proef- samengewoond in Amsterdam. Dat beviel zo goed dat we samen naar het Gooi vertrokken. Hondje mee, later kindje erbij, helemaal leuk.”

Moest de influencer niet wennen in het Gooi, wat nog wel eens betiteld wordt als een kakkineus reservaat? “Ik maak soms de grap dat ik een echte Gooise vrouw aan het worden ben”, lacht Victoria. “Maar het is onzin. Wat is een typisch Gooise vrouw? Het gebied is aan het veranderen, wordt steeds meer gemêleerd. Oud geld woont hier, maar ook moderne jonge mensen uit Amsterdam. Vrienden van me, die ook jeugdig zijn, zeggen dat ze in de toekomst ook naar Laren en omstreken willen.”

klibansky

Koud kunstje

Joseph Klibansky, geboren in Kaapstad, zoon van een Zuid-Afrikaanse vader en een Nederlandse moeder, staat bekend om zijn monumentale (bronzen) sculpturen, schilderijen en juwelen. Zijn kunst wordt verzameld en tentoongesteld over de hele wereld, van Londen tot New York, van Parijs tot Dubai. Je vindt zijn creaties in de mansions van internationale grootheden als voetballer Sergio Ramos, F1-coureur Daniel Ricciardo, Timbaland, Maluma, Demi Lovato, Martin Garrix, Nicky Romero en Rico Verhoeven.

En dat sluit goed aan bij de ambities van de kunstenaar. Hij vertelt: “Ik wil geen local hero zijn, mijn ambitie is veel groter dan dat. Ik pak het ook anders aan.” Zo verlegde hij in 2013 al grenzen door z’n eigen werk aan de man te brengen via Instagram – en dat terwijl zelfpromotie binnen de kunstwereld eerder eigenlijk not done was.

James Bond

Hoewel hun stulpje in Laren stijlvol is ingericht, staat het stel een flinke verandering te wachten. Ergens in het Gooi laten zij namelijk hun droomhuis bouwen. “Het wordt super modern, een echt James Bond-huis. 1.400 vierkante meter, met een club, een gym, plafonds van zeven meter hoog, een auto-lift en een art studio”, deelt Joseph. Victoria vult aan: “Ik vind het een heel spannend en leuk project. Maar het duurt nog wel een jaar of twee voor alles af is. Het wordt een art house, de visie van Joseph. Met zijn eigen kunst, maar ook kunst van anderen. Gelukkig hebben we dezelfde smaak.”

Kunst voert ook in hun dagelijks leven de boventoon. Joseph stelt: “Ik zou niet zonder kunst kunnen. Heel weinig mensen hebben art in huis. Hoezo? Weet je wel hoeveel energie kunst geeft? Als ik op Funda kijk, verbaast het me als ik kapitale villa’s zie zonder kunst. Ze hebben het budget om iets echt moois op te hangen, maar kiezen voor een roos van Ikea. Onbegrijpelijk.”

In de nieuwste Beau Monde vertellen Joseph en Victoria meer over hun liefdesverhaal, wennen aan ’t Gooi en hun carrièredromen. Bovendien vind je in deze editie ook een groot interview met Nick en Kirsten Schilder, én vertelt Rolf Sanchez over zijn leven, liefde voor kleding, en jeugd. Vanaf woensdag 4 januari overal verkrijgbaar!

Tekst: Sandra ten Brink | Foto’s: Dario & Misja | Styling: Pascalle Swinkels | Visagie: By Meedo

Laatste nieuws