Koninklijk prijskaartje: welke royals dragen de duurste outfits?

Welke royal lady heeft de meest indrukwekkende kledingkast?

We zijn bij Beau Monde niet vies van een beetje mode en glamour. Naast alle erfstukken en familiejuwelen die de royals bij hun verschijningen uit de kast trekken, zien we dan ook regelmatig designerstukken voorbijkomen bij koninklijke aangelegenheden. De style watchers van UFO No More hebben over heel 2022 eens op een rijtje gezet wat dat allemaal gekost heeft.

In de cijfers

Je wilt er liever niet over nadenken als je die nieuwe designertas of nieuwe Manolo’s aan je winkelmandje toevoegt, maar het feit blijft dat grote labels ook een fors prijskaartje met zich meebrengen. En dan hebben we het nog niet eens over het op maat laten maken van een nieuwe japon of eventuele onbetaalbare diamanten uit de koninklijke kluis, zoals bij de royal ladies vaak gebeurt.

Maar goed, als we eens puur gaan kijken naar de outfits die niét speciaal voor de royals gemaakt zijn: wie spannen er dan de kroon? UFO No More heeft negentien royal ladies op een rij gezet, en hierbij gekeken hoeveel nieuwe kledingstukken en accessoires zij over heel 2022 debuteerden. Tel hiervan de kosten op, en voilà: zo weten we welke gravinnen, prinsessen en koninginnen de grootste fashion victims zijn.

1. Charlene

Het zal je niet verbazen, maar met stip op één staat Hare Doorluchtige Hoogheid uit Monaco. Charlene komt natuurlijk uit het microstaatje van de megarijken, en dat zien we terug in haar outfits. Gemiddeld kostte elk nieuw item dat zij in 2022 droeg zo’n €11.377. Totale prijskaartje van Charlenes garderobe over het hele jaar? Bijna driekwart miljoen. Je leest het goed: Charlene droeg in 2022 voor zo’n €739.541 aan designerstukken.

2. Olympia

Het Griekse koningshuis heeft technisch gezien niet echt een troon meer, maar dat weerhoudt Olympia er niet van om te flaneren in weelde. Zij maakt nu furore als model, influencer en socialite, en daar komt een flinke kledingkast bij kijken. De kleindochter van de laatste Griekse koning hulde zich vorig jaar in totaal voor €227.604 in de prachtigste outfits.

3. Kate

Natuurlijk: Kate kon niet ontbreken in deze lijst. De prinses van Wales is stijlvast as ever, en hier horen de nodige designerstukken à la Alexander McQueen en Gianvito Rossi natuurlijk bij. Zo was Kates kledingkast in 2022 goed voor een totaalprijs van €217.310.

Big spenders

Deze drie royal dames staan dan misschien aan de top qua koninklijke kledingbudgetten, de overige zestien op de lijst hebben ook absoluut niet te klagen. Zo vinden we onze eigen Máxima terug op de twaalfde plek. Máx droeg in 2022 zo’n €72.887 aan nette pakken, prachtige jurken en sprankelende accessoires. Hekkensluiter van de lijst? Dat is de Zweedse prinses Madeleine. Haar totale teller bleef steken op zo’n €18.213.

Natuurlijk geldt dat niet alle stukken ook in 2022 zijn aangeschaft. We weten inmiddels dat een hoop royals er niet vies van zijn om outfits te herhalen. De royal met de meeste nieuwe kledingstukken? Dat was Kate. Zo is de Princess of Wales op beide vlakken een big spender!

Bron: UFO No More | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws