Huh? Ook onze prinsessen zitten op Instagram

Dit is wat we weten over de geheime accounts van de Oranjes.

Het officiële Instagram-account van ons Koninklijk Huis kennen we allemaal. Maar ook privé zijn de Oranjes actief op onder meer Instagram. Via hun geheime accounts kunnen Máxima en de prinsessen zorgeloos vakantiekiekjes, foto’s van hun ontbijt of hun #outfitoftheday delen. Dit is wat zij hier zelf over te vertellen hebben!

Oranjes op Instagram

Onze koningin is altijd nauw betrokken bij zaken die jongeren aangaan. En dat betekent dat de moderne moeder haar dochters ook op sociale media goed in de gaten houdt. Zo legde de koningin al eens uit dat zij nauw betrokken is bij het social media-gebruik van haar dochters.

Naast royals zijn de Oranjes immers ook gewoon mensen, die nu en dan eens kiekjes willen kunnen delen van foodie-momenten, feestjes, of modieuze outfits. En tja: Instagram is wel zo makkelijk om in contact met elkaar te blijven als de één in Den Haag zit, de ander in Wales, en de derde zus zich voorbereidt op de troon.

TikTokkende royals

Volgens royalty-watcher Marc van der Linden is Máxima zowel op Instagram actief, als op TikTok. “Dat is vooral om haar dochters in de gaten te houden”, lichtte hij al eens toe aan RTL Boulevard. “Ze heeft de naam van een vogel gekozen die heel hoog boven een bepaald gebied hangt, maar ontzettend goede ogen heeft en zelfs een muisje kan zien lopen. Ze hangt als een moeder boven haar dochters om meteen in te grijpen als het verkeerd gaat.”

De gebruikersnaam van het account laat hij niet vallen, dus we kunnen alleen maar gissen. Is het @havikmáxima of toch @adelaarvanoranje? Of zou Máxima met een Spaanstalige gebruikersnaam nóg beter afgeschermd zijn tegen nieuwsgierige aagjes (zoals wij)?

Prinsessen

De drie A’tjes zijn dus ook op de socialmediaplatforms te vinden, eveneens met een onbekende naam. “Wij volgen ze ook allemaal,” vertelde koning Willem-Alexander al eens. “Dat is een deel van het verhaal, je mag social media, maar dan moet je ons ook toelaten.”

Ondanks de ouderlijke controle lekt er weleens een en ander van de prinsessen uit. Máxima deelde dat ze zulke ongelukjes als een ‘leermoment’ voor haar dochters: “Dit moeten ze zelf ook leren, je kunt als ouder twintig keer zeggen wat gedaan moet worden, maar ja, dan zijn ze allemaal met vriendinnen… En ja, het gaat toch wel mis. Dan zijn ze echt heel boos of teleurgesteld. Ik zeg dan: daar heb je ook van geleerd.”

Máx liet tijdens een sessie over mental health al weten dat zij groot voorstander is van ouderlijke controle op sociale media. Zo deelde ze dat ze de A’tjes er ook op aanspreekt als zij dingen delen die ‘beter niet online’ kunnen komen. Tja, je weet het maar nooit met al die leaks – en nu al helemaal met die constant aanwezige dreiging rond haar oudste dochter. Wij wachten in elk geval geduldig af tot we de prinsessen zelf spotten op de ‘gram. Of misschien in een TikTok-video van nichtje Eloise? Who knows!

Bron: RTL Nieuws, Linda, JAN, Libelle | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws