Hoogtepunten uit prins Harry’s interviews

'Er is veel pijn tussen ons.'

Het is je vast niet ontgaan: Harry’s veelbesproken memoir Spare ligt vanaf morgen in de boekhandels en om zijn boek te promoten, heeft hij twee grote interviews gegeven. Wij zetten de hoogtepunten voor je op een rij!

CBS’ 60 minutes

Het eerste interview dat de Duke of Sussex heeft gegeven was met Anderson Cooper voor het programma 60 Minutes op de Amerikaanse zender CBS. Prins Harry ging voornamelijk in op zijn relatie met zijn vader koning Charles en zijn broer prins William.

Relatie

“Mijn broer en ik houden van elkaar. Ik houd zielsveel van hem”, legt de prins uit, “Maar er is veel pijn geweest tussen ons tweeën, met name de afgelopen zes jaar.” Ook laat hij weten op dit moment geen contact te hebben met vader en broer maar Harry blijft hoopvol. “Ik kijk er naar uit dat we vrede kunnen vinden”, vertelt Harry aan Anderson Cooper.

Daarnaast gaat hij in op de de geruchten dat hij zijn familie wil kwetsen met zijn memoires. “Niets van alles wat ik heb geschreven is ooit bedoeld om mijn familie pijn te doen”, zegt Harry, “Maar het geeft wel een volledig beeld van de situatie waarin we opgroeiden.”

Reden voor zijn boek

In het tweede interview dat Harry heeft gegeven, praatte hij met Tom Bradby van de Britse zender ITV. Hier kwam, onder andere, ter sprake wat de beweegredenen van Harry waren om een memoir te schrijven.

“Na achtendertig jaar waarin mijn verhaal door zoveel mensen werd verteld met opzettelijke draai en vervorming, voelt het goed om mijn eigen verhaal zelf te kunnen vertellen”, legt de Duke uit, “Ik denk niet dat ik daar de kans voor had gekregen als ik nog steeds deel uitmaakte van het instituut.”

Geschiedenis herhalen

Verder vertelt Harry in het interview met ITV openhartig over zijn angst dat de geschiedenis zichzelf herhaalt. Hierbij doelt hij op het overlijden van zijn moeder prinses Diana. “Ik wil nooit in die positie komen. Ik wil niet dat de geschiedenis zichzelf herhaalt. Ik wil geen alleenstaande vader worden en ik wil al helemaal niet dat mijn kinderen moeten leven zonder een moeder of een vader.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ITV (@itv)

Archies huidskleur

In een eerder interview dat Harry en Meghan gaven met Oprah in 2021, kwam naar buiten dat leden van de Britse koninklijke familie bezorgd waren over de huidskleur van Archie, de zoon van de Duke en Duchess. Toch laat hij aan Tom Bradby weten dat hij de opmerkingen die zijn gemaakt, niet als racistisch zou beschrijven.

“Er is een verschil tussen racisme en een onbewust vooroordeel, die twee zijn echt verschillend”, vertelt hij, “Ze hebben een mogelijkheid om ervan te leren en te groeien.” Bovendien gaan we er nooit achterkomen welke royals deze opmerkingen over Archie’s huidskleur hebben gemaakt: “Ik zal daar nooit over praten”, aldus Harry.

Wil je het interview met Tom Bradby nou zelf zien? Vanaf vandaag kun je hem kijken op Videoland!

Bron: Hello magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws