Het bijzondere eerbetoon voor Kates verjaardag

Veelbetekenende felicitaties vanuit Kates schoonouders.

Vandaag mag de Princess of Wales 41 kaarsjes uitblazen! Een serie gloednieuwe portretfoto’s zoals vorig jaar zit er dit keer helaas niet in, maar het hof deelt wél een touching eerbetoon aan de nieuwe rol die Kate met het overlijden van Queen Elizabeth heeft opgepakt.

Mijlpaal

In januari vorig jaar werd Catherine Middleton veertig jaar. Een hele mijlpaal, en dat hebben we geweten. Zo werden we getrakteerd op een set prachtige foto’s van de toenmalige Duchess of Cambridge, die zich in Alexander McQueen op haar best toonde in een sprookjesachtige photoshoot.

Omdat er dit jaar geen sprake is van zo’n ‘grote’ verjaardag, krijgen we dan ook geen nieuwe kiekjes vanuit de Walesjes. Wél wordt er op de officiële accounts van de Royal Family aandacht besteed aan de gelegenheid, en dat gebeurt met een veelbetekenende foto.

Princess of Wales

Al heel snel na het overlijden van Queen Elizabeth begon binnen de Windsors een grote verschuiving van alle koninklijke titels. Met haar laatste adem was Charles per direct koning geworden en Camilla ging van Duchess of Cornwall naar Queen-Consort. In zijn allereerste speech als monarch liet Charles bovendien weten dat William en Catherine voortaan als Prince and Princess of Wales door het leven zouden gaan. De foto die vandaag via de officiële accounts van Charles en Camilla werd gedeeld, was een subtiel eerbetoon aan deze nieuwe rol.

Op de zoete foto zien we Kate namelijk voor de St Thomas Church in het Welshe Swansea, waar zij een bosje bloemen overhandigd krijgt van een jonge inwoner van het plaatsje. Kate en kroost: een betere combinatie kunnen we moeilijk bedenken.

Buiten het feit dat dit een bijzonder lieve foto is, is la Middleton hier bovendien op de gevoelige plaat vastgelegd bij haar eerste bezoek aan Wales áls Princess of Wales – een subtiele nod naar de rol die zij na het overlijden van haar schoon-grootmoeder op zich heeft genomen. Niet zo glamoureus als de portretten van vorig jaar, maar daarom niet minder veelbetekenend. Wij keuren ‘m helemaal goed!

Bron: Hello! Magazine, Beau Monde archief | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws