De blijmakers van Yvon Jaspers: ‘Hier hoor ik thuis’

De presentatrice vertelt over haar familie, vrienden, en powervrouwen.

Onlangs mocht Beau Monde presentatrice Yvon Jaspers aan de tand voelen over haar blijmakers. Van haar grote liefde en twee tieners tot haar favoriete vakantiebestemming: dit is waar Yvon haar geluk uit put.

Gelukkig gezinnetje

Haar carrière gaat als een speer, maar ook thuis heeft Yvon Jaspers het goed voor elkaar. Zo deelt ze over haar grote liefde, Pieter: “Al 22 jaar ben ik gelukkig met Pieter, hij is de basis van veel van mijn blijmakers. Wij zijn een goed en steady team, kunnen samen de wereld aan.”

Ook met haar kids prijst Yvon zich gelukkig. “Onze zoon Tijl is 15, onze dochter Keesje 17. Keesje zit momenteel in Amerika, doet een jaar highschool. Op haar zestiende vertrok ze, in haar eentje, naar een ander land, een andere cultuur, met een andere taal. Als je kinderen klein zijn, hoop je dat ze ooit zelfstandig, gelukkig en nieuwsgierig de wereld in trekken. Als dat daadwerkelijk gebeurt, voel je je trots en dankbaar”, aldus de trotse moeder.

Flinke familie

Ook buiten haar gezin zijn de familiebanden ontzettend sterk, onthult Yvon. “M’n moeder heeft tien broers en zussen. Elk jaar gaan we met z’n allen weg. Al die broers en zussen met aanhang, hun kinderen en dáár weer de kinderen van. We doen dit al 45 jaar en elk jaar komen er mensen bij. We zijn nu met zo’n 120 man”, vertelt ze. “Mijn familie geeft me een warm en rijk gevoel: hier kom ik vandaan, hier hoor ik thuis. Is er nood aan de man, dan staan er 120 mensen voor me klaar.”

Powervrouwen

Hoewel we Yvon Jaspers ook met recht een powervrouw kunnen noemen, houdt de presentatrice er zelf ook een rijtje sterke vrouwen op na waar zij gelukkig van wordt. “Ilse DeLange, Anouk, Trijntje Oosterhuis, Femke Halsema, Sigrid Kaag, Ria Bremer. Vrouwen met een missie die daar helemaal voor gaan en daarmee door (zullen) gaan tot hun laatste snik. Of je van ze houdt of niet, je kunt niet anders dan hun daadkracht bewonderen.”

Dit artikel is afkomstig uit de nieuwste Beau Monde. Hierin vertelt Yvon Jaspers onder meer over haar eigen boerderij, haar vriendinnen, en haar favoriete vakantiebestemming. Ook vind je in deze nieuwe editie interviews met Nick en Kirsten Schilder, en Rolf Sanchez. Nu in de winkels!

Tekst: Sandra ten Brink | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws