Lights, camera, glamour: de beste looks van de Golden Globes 2023!

Een hoop geslaagde (en een enkele minder geslaagde) looks op de rode loper!

Gisteren was het dan ein-de-lijk weer zover: de uitreiking van de Golden Globes! Vorig jaar werden deze niet op tv uitgezonden, maar dit jaar was alles terug normaal en kon je (als je er je wekker voor had gezet) vannacht in Nederland genieten van alle pracht en praal die Hollywood te bieden heeft. We zetten onze favoriete looks op een rijtje!

Glam, glam, glam

Bij een ceremonie als de Golden Globes duikt heel Hollywood op in peperdure designerkleding – fresh off the runway of zelfs op maat voor de celeb in kwestie gemaakt. Ook gisteravond was hier geen uitzondering op.

Zo zagen we Margot Robbie in een roze japon van Chanel, die custom voor de actrice is gemaakt. Het modehuis laat weten dat er in totaal zo’n 750 uren werk in het elegante kleedje zit – worth it!

margot robbie golden globes
Beeld: Brunopres

Julia Garner ging daarnaast voor een roze exemplaar van Gucci met een silhouette vol beweging en drama. Love it!

julia garner golden globes
Beeld: Brunopress

Naast deze twee prachtige pink ladies waren er ook een hoop celebs die zich hulden in niets dan glitter. Jessica Chastains stylist heeft hier schijnbaar gekozen voor de optie ‘see-through sparkly spinnenweb’, maar we moeten haar nageven dat het ‘r prachtig staat.

jessica chastain golden globes
Beeld: Brunopress

Hollywood-icoon Jennifer Coolidge ging de andere kant op met haar glittergewaad en kwam van top tot teen gehuld in zwarte pailletten tevoorschijn. Een klassieke look voor iemand die inmiddels toch onderdeel van het meubilair is in La La Land – en die aan het einde van de avond met zo’n felbegeerd beeldje naar huis mocht gaan voor haar rol in The White Lotus.

jennifer coolidge
Beeld: Brunopress

Angela Bassett, die een prijs ontving voor haar rol in Black Panther: Wakanda Forever, straalde in een sleek zilveren exemplaar van Pamella Roland.

angela bassett golden globes
Beeld: Brunopress

Ladies in blue

Daarnaast maakten verschillende dames hun entree in prachtig blauw. Zo ging Viola Davis voor knallend blauw in een Jason Wu-japon. Dat het onderkantje zeiknat is geregend door een lokale hoosbui, negeren we.

viola davis

Ook Laverne Cox ging voor stralend blauw in een vintage design van John Galliano, dat is afgewerkt met zilveren pailletten. Een golvende coupe erbij en sterk staaltje maquillage zorgen ervoor dat Laverne zich op het exacte middelpunt bevindt van old Hollywood glamour en een gemiddelde Griekse godin.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Golden Globes (@goldenglobes)

Actrice Michelle Yeoh, die er vandoor ging met de award voor Beste Performance by an Actress in a Motion Picture – Musical or Comedy (een beste mond vol), verscheen daarnaast in een strak, stralend donkerblauw exemplaar van Armani Privé.

Beeld: Brunopress

Drama

Een ceremonie als de Golden Globes is natuurlijk ook hét moment om uit te pakken, en die gelegenheid greep Lily James met beide handen aan. Met haar felrode Versace-jurk was ze niet te missen op de loper. Zou de rode kleur een subtiele nod zijn naar dat befaamde badpak van Pamela Anderson – de rol waarvoor Lily genomineerd was?

Golden Globes Lily James
Beeld: Brunopress

Drama in een andere zin was er met Heidi Klum – want wat het topmodel hier uit de kast heeft getrokken kunnen we niet anders omschrijven. Wat het exacte idee achter de outfit was? Dat weten we niet, maar het ziet er vooral uit alsof Heidi op weg is naar een wilde clubavond met de Muppets. Volgende keer beter, Heidi.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Golden Globes (@goldenglobes)

 

Winnaars

Natuurlijk draaide de avond uiteindelijk om het eren van de absolute topprestaties in film en serie. Grote winnaars in de filmcategorieën waren The Banshees of Inisherin, Everything Everywhere All at Once, en The Fablemans, die elk twee awards in de wacht wisten te slepen.

Ook de comedyserie Abbott Elementary deed het bijzonder goed met drie prijzen en The White Lotus kon tevreden zijn met twee keer winst. Netflix-serie The Crown, die vier keer genomineerd was, greep dit keer naast de felbegeerde gouden beeldjes. Dit maakt Imelda Staunton de eerste actrice die géén award ontvangt voor haar eerste seizoen als Queen Liz. Ach, ze heeft met het aankomende zesde seizoen nog een kans.

Bron: The Guardian, Royal Fashion Police, Entertainment Weekly | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws