Winters warm: de heerlijke mantels van koningin Máxima

Stylish én warm!

Onze koningin staat natuurlijk bekend om haar nuchtere houding, Argentijnse flair én piekfijne gevoel voor stijl. Echt winters wil het niet worden in Nederland op dit moment, maar een fijne winterjas is natuurlijk nooit weg. We zetten een aantal van Máxima’s mooiste op een rij.

Capes

Zoals we weten is onze koningin groot fan van capes – aan jurken, of als jas…Máx trotseert regelmatig als een soort royal superheldin de kou. Ook deze herfst en winter hebben we haar weer een aantal keren in zo’n heerlijke cape-mantel kunnen spotten.

Zo ging ze eind november twee opeenvolgende dagen gekleed in dit warme wollen exemplaar van Valentino…

maxima mantel
Beeld: Brunopress

…dat ze overigens ook in het beige heeft…

maxima bordeaux
Beeld: Brunopress

…en waarvan ze ook een bordeauxrood exemplaar van in de kast heeft hangen!

Naast deze collectie capes van Valentino, is Máxima natuurlijk ook groot fan van het Belgische modehuis Natan. Maar ook hier geldt: cape erbij? Máx weer blij!

maxima natan jas
Beeld: Brunopress

Kleur bekennen

Een andere graag geziene trend bij Máxima is haar liefde voor kleur. En geef haar eens ongelijk, want het staat ‘r allemaal beeldig.

maxima jassen
Beeld: Brunopress

Zoals deze blauw-gele jas, eveneens van Natan, die ze feilloos matcht met een okergele pantalon en blauwe pumps.

máxima detail
Beeld: Brunopress

Of de donkergroene mantel die ze zelfs binnenshuis aanhield bij een zakelijke engagement in haar rol als pleitbezorger voor de VN. Ook deze outfit was afkomstig van (jawel) het Belgische modehuis Natan, weten de stijlexperts van Modekoningin Máxima en UFO No More te melden.

maxima mantels
Beeld: Brunopress

En ach, als je niet kunt kiezen tussen alle kleuren van de regenboog? Dan draag je ze gewoon allemaal. Zo hebben we dit gebloemde exemplaar van de koningin al met enige regelmaat kunnen bewonderen bij haar uitstapjes.

Het brokade-exemplaar van Oscar de la Renta verscheen voor het eerst in 2020, en heeft volgens de teller van UFO No More inmiddels al zes verschijningen gemaakt. Ach ja, als je dan toch een mantel van zo’n €4.300 aanschaft, dan wil je er uiteraard ook je money’s worth uithalen.

Bron: UFO NO More, Modekoningin Máxima, Beau Monde archief | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws