Royal fashion: Letizia en Mary zijn een style match

Zetten de royal ladies hier een nieuwe trend?

Soms vragen we ons af of de royal ladies van Europa onderling fashion-advies met elkaar uitwisselen. Een grote WhatsApp-groep, waarin men onderling kiekjes deelt van de beste designer-outfitjes, en met stoffige spiegelfoto’s vraagt of ze beter erfstuk A of juweel B bij hun onbetaalbare japonnetje kunnen aantrekken. Gisteren verschenen bijvoorbeeld Deense kroonprinses Mary én Spaanse koningin Letizia in vergelijkbare looks. Mijlenver apart, en toch matchend!

Stijlicoon

Verschillende dames in koninklijke kringen maken furore met hun fashion. Natúúlijk is er onze eigen Máxima, en kunnen we geen genoeg krijgen van Kate. Maar twee dames die ook altijd stijlvol voor de dag komen, zijn Mary en Letizia. Met een piekfijn gevoel voor mode en een eigen twist die zorgt voor een klassiek (Mary) of gewaagd (Letizia) randje – geen wonder dat de dames als stijliconen gelden.

Ton sur ton

Ook al bevonden beide dames zich mijlenver van elkaar verwijderd, gisteren verschenen Mary en Leti toch in een set flink vergelijkbare outfitjes. Ton sur ton, kokerrokken, een set goede pumps en de haartjes keurig edoch casual: beide dames dragen het stukje business elegance met verve.

Letizia maakte gisteren haar opwachting bij de afsluitende ceremonie van het zogenaamde Proyecto Promociona – een initiatief dat zich richt op business-vrouwen met ambitie, waar Leti zich al jarenlang voor inzet.

Ze verscheen in een mosgroene outfit, die bestond uit gerecyclede stukken van het Spaanse label Is Coming. De comfortabele trui met een statement-mouw en brokade-kokerrok combineerde de Doña met een stel pumps van Margrit. Dit outfitje droeg ze twee jaar geleden ook al eens, maar in de tussentijd is deze ergens in de koninklijke kledingkoffer blijven steken.

Mary ging op haar beurt voor een paarse ton sur ton-look bij een evenement om de uitblinkers op het gebied van cardiologie en kindercardiologie te eren. Uiteraard een bijzonder belangrijk doel, en dat weet ook Mary. Zij is namelijk beschermvrouwe van zowel de Deense versie van de Hartstichting als de zusterorganisatie die zich op kinderen richt.

Bij het event droeg Mary een rok en blouse van onbekende makelij, maar die hoe dan ook beeldig staan. De prinses greep bovendien naar en stel Prada-hakken om de outfit af te maken, en daarmee zit je natuurlijk áltijd goed. Nu is het afwachten welke royal als volgende de ton sur ton-trend combineert met een kokerrok en pofmouw!

Bron: Royal Fashion Police, UFO NO More | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws