Back to business: prinses Anne maakt eerste buitenlandreis van het jaar

Ook dit jaar lijkt ze de titel 'hardst werkende Britse royal' te willen behouden.

Prinses Anne was niet voor niets uitgeroepen tot de hardst werkende Britse royal van 2022. De jongere zus van Charles heeft inmiddels de 72 jaar aangetikt, maar achter de geraniums zitten? Daar denkt zij nog absoluut niet aan. Ook dit jaar lijkt ze die titel te willen behouden. Ze is namelijk de eerste Britse royal die dit jaar op buitenlandreis is gegaan om officiële opdrachten uit te voeren.

Cyprus

De prinses is afgelopen dinsdag vanaf Londen vertrokken naar Cyprus waar ze werd verwelkomd door de Britse Hoge Commissaris van de Republiek Cyprus (Zijne Excellentie, de heer Irfan Siddiq). Hiermee is ze de eerste Britse royal die het koningshuis vertegenwoordigt in het buitenland. Ze was onder andere aanwezig bij een receptie en diner in de residentie van de Britse Hoge Commissaris in Nicosia.

Verkoudheid

Prinses Anne miste de jaarlijkse kerstceremonie afgelopen jaar vanwege een verkoudheid, maar lijkt nu haar officiële taken weer helemaal te kunnen oppakken. Vorige week donderdag was ze alweer aan het werk toen ze de Oxford Farming Conference bijwoonde waar ze een toespraak gaf in haar rol als erevoorzitter. Deze royal zit absoluut niet stil!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

Hardst werkende royal

De Princess Royal bleek over heel 2022 de hardst werkende Britse royal te zijn. Met 72 jaar zou menig persoon lekker van hun pensioen gaan genieten, maar dat geldt niet voor Anne. Zij schudt handen, knipt lintjes, en heeft zich over de jaren ingezet voor meer dan 300 (!) liefdadigheidsorganisaties. De graag geziene prinses kwam afgelopen jaar maar liefst 214 keer opdagen uit naam van het koningshuis. Een echte powervrouw en rots-in-branding van de Windsors. Wij zijn benieuwd op hoeveel de teller in 2023 gaat uitkomen!

Bron: Hello! | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws