Dress like a princess: Diana’s iconische baljurk wordt geveild

Dé kans om een iconisch kledingstuk van prinses Diana in huis te halen.

Lees ook

Met haar tijdloze stijl en iconische jurken, was Prinses Diana misschien wel het grootste royal fashion icoon dat we ooit hebben gekend. Een kledingkast zoals die van Diana? Daar kunnen wij alleen maar van dromen. Tot nu, want een van haar schitterende baljurken zal op 27 januari worden geveild in New York. Maar daar hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan…

Baljurk

Het gaat om een aubergine zijde fluwelen jurk ontworpen door couturier Victor Edelstein als onderdeel van zijn herfstcollectie van 1989. Diana droeg de japon voor een officieel koninklijk portret door Lord Snowdon. Ook is ze in 1991 door de schilder Douglas Hardinge Anderson in de jurk vereeuwigd.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sotheby’s (@sothebys)

En ook verscheen ze in de beeldige japon in een uitgave van het tijdschrift Vanity Fair, verspreid in 1997, kort voor haar tragische dood. Het gaat om de tweede foto van het Instagrambericht hieronder gemaakt door fotograaf Mario Testino.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MARIO TESTINO (@mariotestino)

Veiling

De iconische auberginekleurige jurk wordt 27 januari geveild bij Sotheby’s in New York. Maar je moet er wel flink wat voor over hebben om een item van Lady Diana in je eigen kast te kunnen hangen. Volgens experts hangt er namelijk een prijskaartje aan de japon van ongeveer 110.000 euro! Wij dromen lekker verder.

Bron: Hello!, Instagram @mariotestino, @sothebys | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook