Huidexperts Renske en Rosemarijn over het belang van een huidanalyse

'We gaan een samenwerking aan voor een mooie én gezonde huid.'

Een gezonde en stralende huid? Yes please! Maar hoe je dat aanpakt, dat is een tweede. Beau Monde sprak met oprichter Renske en huidtherapeut Rosemarijn van de MH Kliniek. Zij vertellen onder meer over het belang van ZO Skin Health en een huidanalyse om hun cliënten te helpen bij hun huidverbeteringsproces.

Innoveren

Bij de MH Kliniek weten de experts álles van skincare, en bieden ze dan ook een bijzonder breed scala aan behandelingen aan. Een cruciale rol is hierbij weggelegd voor ZO Skin Health, en er is aandacht voor laserbehandelingen en huidtherapie, van peelings, tot injectables en permanente make-up. Met twee vestigingen, een in Rijswijk en een in Papendrecht, is er altijd oog voor de cliënt en ruimte voor een persoonlijke touch. Rosemarijn legt uit dat ze, doordat er zoveel mogelijk is bij de MH Kliniek, mensen altijd wel kan helpen als ze voor een consult komen.

Renske vertelt enthousiast over de oprichting van de MH Kliniek in een prachtige, verbouwde boerderij. Vanaf het allereerste begin heeft het bedrijf zich gericht op wetenschappelijke innovaties binnen de skincare. “Wij waren één van de eersten in de markt die lasers ook op het gebied van schoonheid en huidtherapie toepasten”, deelt ze.

Huidverbetering

En met die focus op innovatie was de match met ZO Skin Health al snel gemaakt. “Het was een heel snelle en makkelijke beslissing”, legt Renske uit over hun keuze voor het toonaangevende merk. “We zijn er al heel snel mee begonnen. In de gewone cosmetica misten we resultaatgerichtheid. Al jaren geleden zijn we met het merk begonnen – toen werkten ze al met zuren en vitamine C. Met ZO Skin Health zie je gewoon de verschillen.”

Als voorbeeldje legt Renske uit dat zij onlangs flink ziek was, en dat merkte ze aan alles. Maar niet aan haar huid – terwijl dat vaak de eerste plek is waar je ziet dat het niet goed gaat. “Ik gebruikte de Growth Factor Serum, en m’n huid bleef er gewoon goed uitzien”, verklapt Renske.

mh kliniek

Diepgaande huidanalyse

Maar voor een persoonlijk behandelplan van start kan, is het eerst tijd voor een huidanalyse. Rosemarijn: “We gaan altijd kijken naar dingen als: hoe staat het met de kwaliteit van de huid? Hoe kijkt iemand er zelf naar? Hoe kijken wij ernaar?” En dan is een grondige huidanalyse onmisbaar. Daarbij worden met verschillende soorten lichtflitsen detailfoto’s gemaakt van het gezicht. Hierop worden allerlei verschillende factoren zichtbaar: structuur, roodheid… maar ook dieperliggende elementen zoals de talgkliertjes worden zo in beeld gebracht. En omdat we anno 2023 leven, krijgen cliënten deze foto’s met eventuele aantekeningen en een behandelplan simpel per mail toegestuurd. Gemak dient de mens – en in dit geval ook de huid.

“Het is bij ons een standaard-onderdeel van een behandeling. Voor we beginnen, doen we altijd een huidanalyse. We maken dan ook foto’s om de verschillen tussen voor en na te kunnen laten zien”, legt Renske uit.

“Het mooie van een huidanalyse is dat we heel specifiek kunnen kijken naar kenmerken van de huid – de roodheid en pigmentvlekken kunnen we beter bekijken, en we kunnen zien hoeveel zonschade de huid heeft. Dus we zien echt een stukje huidgezondheid, en daardoor kunnen we heel gericht aan het werk, en de juiste ZO Skin Health-protocollen voorschrijven die nodig zijn”, voegt Rosemarijn toe.

“Je wil natuurlijk de oorzaak aanpakken. Bij zo’n behandeling, bijvoorbeeld met lasers, pakken we vooral symptomen aan. Maar die zwaktes in je huid blijven bestaan zolang je er niets aan doet om je huid weer gezond te maken”, aldus Renske. “Onze filosofie is dan ook echt dat we een huid gezond maken om een goed resultaat te krijgen.” Denk hierbij aan het doelgericht behandelen van hyperpigmenatie, rosacea, acne en huidveroudering, waarvoor ZO Skin Health onmisbaar is.

“Het is een kwestie van én-én: een cliënt kan bijvoorbeeld binnenkomen met pigmentvlekken, dat is immers wat ze zelf in de spiegel kan zien”, legt ze uit. Maar door het onderliggende probleem aan te pakken wordt voorkomen dat zo’n probleem na enkele maanden weer terugkeert. Rosemarijn vertelt dat zij daarom ook altijd deelt hóe huidproblemen ontstaan. Zo kan zij beter uitleggen waarom sommige stappen nodig zijn.

Samenwerken met je huid

Het komt erop neer dat de cliënt met het behandelprotocol thuis aan de slag gaat en ter controle en/of behandeling ons in de kliniek bezoekt. Zo wordt het beste én het duurzaamste resultaat bereikt, volgens de experts van de MH Kliniek.

“We zetten onze cliënten thuis met het reinigen en exfoliëren, maar we zorgen ook dat de huid zélf actiever wordt. Daarom raden we producten aan met actieve ingrediënten, die de huid ook echt aan het werk zetten. Alle vertraagde processen worden weer op gang gebracht en versneld.” Dit betekent dat ook tekenen van huidveroudering zo tegen kunnen worden gegaan. “Een oudere huid gaat echt weer werken als een jongere huid”, vertelt Renske.

“Gedurende de behandelperiode doen we natuurlijk ook nog één of twee keer zo’n huidanalyse. Zo kunnen we de voortgang begeleiden”, aldus Renske. En die begeleiding wordt heel persoonlijk aangepakt met de protocollen van ZO Skin Health. Zo deelt de eigenares van de MH Kliniek dat er bijvoorbeeld ook begeleidende telefoongesprekken bij horen om mensen te helpen in hun huidverbeteringsproces. Hierdoor kan het behandelplan extra goed worden afgestemd op de wensen van de cliënt.

Gouden tips

Naast Growth Factor Serum, waar Renske zo blij mee is, heeft ook Rosemarijn een eigen favoriet voor een gezonde én mooie huid. “Ik ben heel erg fan van de reinigingsproducten van ZO Skin Health”, vertelt Rosemarijn. “Die gebruik ik dagelijks. Daily Power Defense-verzorging is heel krachtig. Die beschermt je huid tegen schade, herstelt, en maakt je huid weer sterk.” En hoewel het op dit moment vrij grijs en koud is, kan zonbescherming natuurlijk niet onderschat worden. Op dit vlak raadt Rosemarijn Smart Tone Broad Spectrum-SPF aan, die perfect matcht met je huidskleur en zonschade helpt voorkomen. Zo kom je de wintermaanden door met een gezonde huid en kun je deze zomer zorgeloos en goed beschermd van de zon gaan genieten.

En wil je graag over je make-up jezelf beschermen tegen de schadelijke stralen van de zon? Dan gebruik je Sunscreen + Powder SPF 30. Deze zijn er in drie universele tinten die geschikt zijn voor elk huidtype en elke huidskleur. Is je powder op? Geen probleem! Er zijn namelijk refills beschikbaar. Zo helpen we om duurzaam om te gaan met het milieu. Je zorgt dus niet alleen goed voor jezelf, maar óók voor de planeet.

En wie wil dat nu niet?

Dit artikel is in samenwerking met ZO Skin Health tot stand gekomen.

Laatste nieuws