Willem-Alexander en Máxima vieren hun trouwdag tropisch dit jaar

Er staat een bijzonder én feestelijk diner op de planning!

Eind januari vertrekken koning Willem-Alexander en koningin Máxima samen met prinses Amalia naar het Caribische deel van het koninkrijk. Er zal tijdens de reis ook aandacht worden gegeven aan het 21-jarig huwelijksjubileum van het koninklijke echtpaar. Op hun trouwdag, 2 februari, staat er namelijk een feestelijk diner op de planning. 

Nederlandse Cariben

Op vrijdag 27 januari zullen Willem-Alexander, Máxima en Amalia vertrekken richting de Nederlandse Cariben. Van een weekje luieren in de zon is echter geen sprake, want de eilanden hebben een speciaal programma samengesteld voor het koninklijke bezoek en dit zal in het teken staan van “cultuur, natuur, koloniaal verleden, defensie-inzet, sport en ontmoetingen met inwoners”, aldus Rijksvoorlichtingsdienst. Een drukke planning dus, maar natuurlijk zal er ook aandacht worden besteed aan het 21-jarig huwelijksjubileum van ons koningspaar.

Trouwdag

Op 2 februari staat er namelijk een diner op de planning bij de Kathedraal van Doornen. Voor het 21-jarig huwelijksjubileum is het symbolische aantal van eenentwintig gasten uitgenodigd. Deze gasten zijn Curaçaoënaars die, volgens de RVD, veel betekenen voor de maatschappij. Een bijzonder en erg leuk gezelschap om deze feestelijke dag mee te vieren, denken wij zo!

Reis

Het koningspaar zal samen met prinses Amalia achtereenvolgens een bezoek brengen aan Bonaire, Aruba en Curaçao. Hierna reizen ze door naar Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba. Het koninklijke bezoek zal in teken staan van de kennismaking van onze kroonprinses Amalia met het Caribische deel van het koninkrijk. Wij kijken nu al uit naar de zonnige kiekjes van dit koninklijke bezoek!

Bron: Rijksvoorlichtingsdienst | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws