De weekendtips van Beau Monde

Tips op het gebied van mode, culi, interieur, binnenblijven en uitgaan. Kortom, álles wat jouw leven die glamour touch geeft.

Tips op het gebied van mode, culi, interieur, binnenblijven en uitgaan. Kortom, álles wat jouw leven die glamour touch geeft.

Ga naar Amsterdam Light Festival

Dit jaar vindt alweer de elfde editie van het Amsterdam Light Festival plaats, maar de lichtkunst waar kunstenaars van over de hele wereld in onze hoofdstad mee pronken, blijft nog altijd ongeëvenaard. Dit jaar is het thema Imagine Beyond waarin niets is wat het lijkt en alles kan en mag. Bekijk de lichtkunst vanaf het water of te voet. Tot en met 22 januari kun je alle stralende pareltjes bewonderen rond de grachten aan de oostzijde van het Amsterdamse centrum.

Bezoek The Extraordinary Dry Bar

Op 14 januari opent Tanqueray 0.0 tijdelijk The Extraordinary Dry Bar. Zoals de naam al doet beloven, is dit niet zomaar een bar. Een wasserette is namelijk omgetoverd tot speakeasy cocktailbar. Zo kun je de was doen, terwijl je er een feestje van maakt. Hoe leuk!

Zelf meemaken? Je kunt er alleen zaterdag 14 januari tussen 17.00 en 20.00 uur terecht. De cocktailbar is dan open aan de Kerkstraat 56 in Amsterdam.

Happy veganuary

weekendtips happiness cafe

Is één van je goede voornemens om minder vlees te eten? Dan hebben we een aantal bijzonder smakelijke tips! Er zijn namelijk door heel Nederland een hoop adresjes waar je kunt smullen van vega en vegan lekkernijen. In Eindhoven kun je bijvoorbeeld terecht bij The Happiness Café voor een smakelijk ontbijt of een lekkere lunch. Vega, vegan, glutenvrij of suikervrij: er is voor elk wat wils.

weekendtips eetcafe het leven

In Leeuwarden zit bovendien Eetcafé Het Leven. Hier kun je uitgebreid genieten van lunch en diner, met volop keuze voor iedereen die vega of vegan wil eten. Good to know: Eetcafé Het Leven organiseert tot februari elke vrijdag een winter-BBQ op hun gezellige overdekte terras. Winters smullen? Yes please!

Hotelnacht

Daarnaast staat dit weekend helemaal in het teken van de Hotelnacht Amsterdam! Dat betekent een hoop feestelijke evenementen bij de verschillende hotels die onze hoofdstad rijk is. Wat dacht je van een Hollandse avond bij het Conservatorium Hotel? In samenwerking met het meest beroemde café uit de Jordaan, Café Nol, organiseren zij zaterdag 14 januari van 20.00 uur tot middernacht in hun iconische Taiko Bar een heerlijke Hollandse avond.

weekendtips hotelnacht carstens

Bij Carstens Brasserie kun je zaterdagavond bovendien terecht voor Carstens Fried Chicken Snackbar. Van David Chang-style buttermilk fried chicken met kaviaar, tot kipsaté loaded fries, en een crispy chicken caramel sundae, het team heeft al hun passie gegooid in het maken van dit speciale menu!

Meer informatie over de Hotelnacht Amsterdam? Dan klik je hier.

Thuisblijftips

Mocht je geen zin hebben om dit weekend het weer te trotseren, en Spare al helemaal uit hebben gelezen, dan zijn er gelukkig nog een hoop fijne kijktips! Op Netflix is sinds gisteren de documentaire Suzan & Freek: Between You & Me te zien. Op Videoland verscheen eerder deze week het eerste seizoen van The Real Housewives of Dubai, en is een gloednieuw seizoen Echte Meisjes in de Jungle ook van start gegaan. Voor elk wat wils dus!

Beeld: iStock

Laatste nieuws