Nog héél even blokken: Alexia begonnen aan laatste semester op kostschool

De eindexamens zijn inmiddels in zicht voor Alexia.

Alexia begon aan haar middelbare school in Den Haag, aan het gymnasium Sorghvliet. In de zomer van 2021 ruilde ze de hofstad echter in voor een prestigieuze kostschool in Wales. En de tijd vliegt, want inmiddels zijn de laatste loodjes alweer aangebroken voor de prinses.

Blokken

All Things Amalia schrijft dat Alexia heeft kunnen genieten van een uitgebreide vakantie over de decembermaand. Maar op 4 januari was het gedaan met de pret, en werden alle leerlingen van het UWC Atlantic College terug op school verwacht. Tot aan 6 april is het studeren geblazen, en dan is er tijd voor een korte voorjaarsvakantie tot de 16e, zo valt er op de site van de kostschool te lezen. En daarna? Tijd voor de examens!

Het einde van de rit is dus in zicht voor Alexia, en naar alle verwachtingen haalt zij haar Internationaal Baccalaureaat zonder al te veel problemen. Maar dat betekent niet dat het even je diploma halen bij zo’n prestigieuze kostschool een koud kunstje is.

Royal schoolgenootje

Zo liet jaargenootje Leonor, de Spaanse kroonprinses, zich eind vorig jaar al eens ontvallen dat ze haar eindexamenjaar ‘heel zwaar‘ vond, schreef HOLA! destijds. De school stelt hoge eisen en het huiswerk gaat maar door, aldus de kroonprinses. Naast een ‘gewoon’ schoolprogramma, moeten de scholieren verplicht ook extra activiteiten volgen om zichzelf te ontplooien.

Voor Leonor is er een duidelijke weg voorwaarts na haar periode in Llantwit Major. De Spaanse jongedame gaat namelijk na haar Baccaleureaat een militaire opleiding volgen à la Belgische prinses Elisabeth. Het hoort er toch een beetje bij, als kroonprinses. Van Alexia’s toekomstplannen weten we echter nog maar weinig. Zou zij het er op wagen om in Nederland aan de studie te gaan na alle dreigingen rond haar grote zus? Of gaat ze, helemaal in lijn met de filosofie van het Atlantic College, nog een jaartje liefdadigheidswerk doen?

Eerst staat de middelste dochter van Wim-Lex en Máxima in elk geval nog een stevig stel eindexamens te wachten. Fingers crossed dat Alexia tussen blokuren en examens nog tijd vindt om met Koningsdag haar opwachting te maken in Rotterdam. Voor deze viering van haar vaders troonjubileum, twijfelen we er niet aan dat de Oranjes de dag het liefst met de hele familie vieren.

Bron: All Things Amalia, UWC Atlantic College, Beau Monde Archief | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws