Harry en Meghan reageren op excuses Jeremy Clarkson

De reacties van fans zijn verdeeld na het statement.

De Britse televisiepresentator Jeremy Clarkson ligt onder vuur. Hij schreef een column voor de Britse krant The Sun waarin hij schreef dat hij Meghan haat, en haar enkele onaangenaamheden toewenst. Onlangs bood hij daar zijn excuses voor aan, maar die komen wat Meghan en Harry betreft, net even te laat. 

Excuses

Na veel kritiek en commentaar op zijn column over Meghan, deelde Jeremy op Instagram een lang bericht waarin hij laat weten dat hij ongelofelijk veel spijt heeft voor wat hij heeft geschreven. Daarnaast zegt de tv-presentator ook dat hij op eerste kerstdag al een email had gestuurd met zijn excuses. Harry en Meghan reageerden op zijn spijtbetuiging, maar ze lijken niet overtuigd.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jeremy Clarkson (@jeremyclarkson1)

Haat

De excuses vanuit Jeremy Clarkson en The Sun zijn volgens de woordvoerder van de Duke en Duchess of Sussex niet meer dan een PR-stunt. Dit komt mede doordat de brief met de excuses niet gericht was aan Meghan Markle, maar uitsluitend aan prins Harry. Tja, daar ging Clarkson natuurlijk meteen al de mist in als je het ons vraagt. Ook laat de woordvoerder weten dat, ondanks de nieuwe excuses op Instagram, er nog steeds geen excuses zijn voor de “haatretoriek, gevaarlijke complottheorieën en vrouwenhaat” die hij, volgens de Sussexjes, heeft verspreid. “Het is duidelijk dat dit geen opzichzelfstaand incident is”, aldus de woordvoerder.

Reacties fans

De reactie zal niet helemáál zijn waar Clarkson op gehoopt had. Streamingsdienst Amazon prime heeft namelijk aangekondigd niet meer te willen werken met Jeremy Clarkson. De column kan hem dus letterlijk een stap van zijn carrière kosten. Fans van Meghan en Harry zijn daarom verdeeld over het statement van de Sussexjes. Sommigen vinden dat ze er niet zo zwaar aan moeten hangen, andere fans staan juist achter Harry en Meghan en schrijven: “Zij beslissen wanneer ze excuses aanvaarden.”

Bron: Hello! | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws