Het gebroken hart van koningin Anne-Marie

Anne-Marie gaf een subtiel maar ontroerend eerbetoon aan haar man.

Lees ook

De afgelopen periode was zwaar voor koningin Anne-Marie, de vrouw van koning Constantijn II die 10 januari op 82-jarige leeftijd is overleden. De uitvaart vond afgelopen maandag plaats in Athene en Anne-Marie gaf een subtiel maar ontroerend eerbetoon aan haar man.

Huwelijk

Anne-Marie is de zus van koningin Margrethe van Denemarken en zij en koning Constantijn verloofde zich in 1964, toen Anne-Marie nog maar zestien jaar oud was. Haar vader, koning Frederik IX van Denemarken, aarzelde aanvankelijk om zijn zegen te geven vanwege haar jonge leeftijd. Hij vroeg het paar daarom om hun verloving geheim te houden, totdat ze haar opleiding had afgerond en 18 werd.

Anne-Marie bleef tot het laatste moment aan Constantijns zijde en droeg tijdens de uitvaart dezelfde diamanten kruishanger die ze ook op haar bruiloft droeg. Een mooi en ontroerend eerbetoon aan haar overleden geliefde.

Beeld: BrunoPress
Tijdens hun lange huwelijk verwelkomden ze samen vijf kinderen. Constantijn en Anne-Marie waren overigens de laatste van de Griekse monarchen; de monarchie werd namelijk afgeschaft in juni 1973, negen jaar nadat Constantijn koning werd.

Eerbetoon

Naast de ketting, waren ook de bloemen die Anne-Marie had uitgekozen een symbolisch blijk van haar liefde voor haar overleden man.

Haar krans bestond namelijk uit lelietje-van-dalen, dezelfde bloemen die werden gebruikt voor haar bruidsboeket in 1964. En in de bijgevoegde kaart onthulde haar laatste woorden aan haar man: “Je geliefde Anna-Maria.”

Bron: Hello! magazine, Twitter, @coutureroyals | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook