Top 5 luxe horlogemerken voor dames

Wij hebben speciaal voor jou een top 5 gemaakt van de beste horlogemerken.

Lees ook

Wanneer het om luxe horloges gaat, is de markt groot. Waar moet je kijken, welke merken springen er nou echt bovenuit en wat voor soort horloge past nou bij mij? Daar gaan we het hieronder over hebben. Wij hebben speciaal voor jou een top 5 gemaakt van de beste horlogemerken. Wie weet heb je na het lezen van dit artikel het merk gevonden dat perfect bij je past. 

Omega

We beginnen met het merk Omega. Omega maakt exclusieve designs en staat bekend om de om collecties als Constellation, Seamaster, Speedmaster en De Ville. Ook staat het merk hoog in het vaandel door precisie en excellentie. Dit omdat ze niet alleen mechanische horloges maken, maar ook quartz horloges. Quartz uurwerk zorgt voor jaren onbezorgd en nauwkeurig bij tijd zijn. Onderhoudsvrij en zonder opwinden. Naast dit alles straalt Omega kracht en schoonheid uit. Het merk is in verschillende varianten te krijgen waardoor je het helemaal kunt aanpassen aan je persoonlijke voorkeuren.

Breitling

Het horlogemerk Breitling kan natuurlijk niet ontbreken. Dit geweldige merk is opgericht in 1884 door de Zwitserse technicus Leon Breitling. Wat maakt een Breitling horloge nou zo uniek? Goede vraag. Duurzaamheid staat centraal in de vooruitstrevende strategie van het merk. Iets waar als het goed is iedereen mee bezig is. De kwaliteit van elk horloge staat hoog in het vaandel bij Breitling zonder enig verlies van het design. Een Breitling heeft een sportief en klassiek uiterlijk, perfect voor een stoere, sportieve vrouw. Echte horlogekenners weten dat Breitling technisch goed in elkaar zit. Dit alles maakt Breitling een echt statussymbool.

IWC

IWC staat voor ‘The International Watch Company’ en noemt zichzelf niet voor niks ‘the best factory in Europe.’ Het merk heeft een reputatie opgebouwd voor het creëren van functionele complicaties met name chronografen en kalenders, die ingenieus, robuust en gebruiksvriendelijk zijn. Ook gaat het merk met verantwoordelijke wijze om met het milieu en heeft het zelfs een aantal prijzen gewonnen voor zijn duurzame praktijken. Elk IWC-horloge is een tijdloze creatie gemaakt om dromen en ambities van hun eigenaren te belichamen tijdens hun reis door het dagelijks leven. Met IWC kun je niet de fout ingaan. Het merk levert kwaliteit, uitstraling en heeft een rijke geschiedenis.

Cartier

Cartier is gelijk te herkennen aan zijn ongebruikelijke kastvorm. Het heeft een aantal mooie collecties van Tank tot de kenmerkende Panthére. Ook de kronen van het merk met de saffier erin kenmerken dit merk. De ontwerpen van Cartier horloges zijn tijdloos en perfect om door te geven van generatie op generatie. Cartier wordt gedragen door vrouwen die bekend staan om elegantie en gevoel voor stijl. Zo is Cartier Tank één van de meest iconische horloges. Een echt royalty horloge die onder andere is gedragen door prinses Diana, Michelle Obama en zelfs onze eigen koningin Maxima.

Meistersinger

Meistersinger is een Duits horloge met Zwitsers uurwerk gericht op mensen die van ieder moment willen genieten. Een Meistersinger is een eenwijzerhorloge. Ook kun je het horloge herkennen aan zijn zakelijke typografie met tweecijferige urenaanduiding van 01 tot 12 en de vijfminutenindeling. Dit alles wijst op kostbare momenten en creëert zo een ontspannen gevoel. Ideaal voor iemand die alles uit haar dag wil halen. Misschien dus wel ideaal voor jou. De visie dat Meistersinger heeft is een horlogemerk presenteren waarmee wordt teruggegaan naar de oorsprong van het horlogeambacht. Horloges die qua duidelijkheid en eenvoud niet te overtreffen zijn.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Saffier Juweliers.

Beeld: Unsplash, Allef Vinicius

Laatste nieuws

Zie ook