Hoera! Koningin Mathilde blaast vandaag 50 kaarsjes uit

Het Belgische koningshuis heeft er een Sarah bij!

Het is vandaag feest bij de Belgische royals! Het Belgische koningshuis heeft er een Sarah bij. Koningin Mathilde heeft vandaag namelijk de magische leeftijd van 50 jaar bereikt. Ter ere van haar verjaardag zal er vanavond een groot interview worden uitgezonden bij de Belgische zender Vtm Nieuws.

Interview

Voor de speciale gelegenheid heeft VTM Nieuws de koningin een jaar lang gevolgd. Ook ging Mathilde in gesprek met journaliste Eva Peeters en werd de koningin van België gevolgd door camera’s tijdens officiële ontmoetingen door het land. Het interview, ‘Mathilde 50 – Het Grote Gesprek’, zal vanavond worden uitgezonden.

Koningin Mathilde zet zich veel in om het belang van mentale welzijn onder de aandacht te brengen. Voor het interview wandelde en fietste de sportieve koningin door elke provincie van België samen met organisaties die actief zijn in dat domein. RTL en VTM hebben haar gevolgd en maakten de balans op. Vanavond zal het interview om 20:35 uur te zien zijn op VTM en om 19:50 op RTL.

Verjaardag

De koningin heeft verder geen grote plannen om deze mijlpaal te vieren, laat persbureau Belga weten. De koningin viert haar verjaardag “zonder speciale evenementen of vieringen”. Geen grote royal party in België dus. Van harte gefeliciteerd koningin Mathilde!

Bron: Monarchie.be | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws